Erenler Kur’an Kursu İcazet Merasimi Gerçekleşti

Merasimde söz alan Emekli Müftü Kemalettin Aksoy “Merhum Hacı Mecit Ayvazoğlu hoca efendinin temellerini attığı Erenler Kur’an Kursu 1970’lerden beri kesintisiz eğitime devam eden Araklı’nın Ezher’idir, dünyanın her bir köşesinden eğitim almak için Erher’e gidenler gibi Türkiye’mizin her bir tarafından da Erenler’e gelen bir çok öğrencimiz var, emeği geçenlerden Rabbim razı olsun” dedi.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi İlahiyat Fakultesi hocacı Dr. Abdurrahman Harbi ise; “9 yıl, 3 ayım bu kursta geçti. Merhum hocam bize hocalık da yaptı, şoförlük de yaptı, babalık da.. Şu kalabalığa soruyorum, ben de dahil kim var çocuğuyla her gün 15 dakika ilgilenen, sabah kalkmasından akşam yatmasına, bahçede oyun oynarken gözetmesine, dersteyken kontrolüne, ders çalışırken gözetmenliğine, yemeğinden namazına kadar.. ben dahil eminim kimse yapamıyordur. Bu Kur’an kursu hocalarımın farkı burada ortaya çıkıyor işte. Kendi çocuğumuza bakmadığımızdan daha fazla bu hocalar bizim, ümmetin çocuklarına bakıyor. Evet bazen eleştiriliyorlar kendi çocuklarına bir şey vermemiş diye. Şayet seçenek sadece kendi çocuğu ve ümmetin çocuğu olarak kalmış olsaydı ümmetin çocuğunu gözetmek daha önemli. Rabbim kendilerinden razı olsun” dedi.

Kurs Müdürü Halil Öksüzali; “18 hafızımızın dışında şuan kursumuzda 80 öğrencimiz eğitim görmektedir. Bu mekan 28 şubat sürecinde de öğrencisiz kalmamış ve Hacı Mecit hocamın 70’lerde attığı sağlam temeller ile eğitimine kesintisiz devam etmektedir. Öncelikle bizlere evlatlarını teslim eden ailelere, ve bu güzide mekanı ayakta tutan destek veren herkesi tebrik ediyorum, Rabbim onlardan razı olsun” dedi.

Milletvekili Salih Cora, Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi, Akparti İlçe Başkanı Şaban Bıyık ve Erenler Derneği’nin hafızlara hediyeleri ve hafızlık belgelerinin takdimi yapıldıktan sonra Falkoz Kur’an Kursu hocası Ahmet Özdemir hocanın duası ve kursa yardım kampanyası ile merasim son buldu.