Fenerbahçe 2-3 Trabzonspor

Trendyol Süper Lig'in 11. hafta mücadelesinde Fenerbahçe sahasında Trabzonspor'u konuk etti. Ülker Stadı'nda oynanan karşılaşmayı bordo-mavili ekip 3-2 kazandı. 

Trabzonspor'a galibiyeti getiren golleri 10. dakikada Onuachu, 46. dakikada Berat Özdemir ve 47. dakikada Nicolas Pepe kaydetti. Fenerbahçe'nin golleri 61 ve 90. dakikalarda Tadic'in kullandığı iki penaltıdan geldi.

Gelecek hafta Trabzonspor sahasında Konyaspor'u konuk edecek. Fenerbahçe ise deplasmanda Adana Demirspor'la karşılaşacak.

Trabzonspor'dan 26 yıl sonra ilk

Trabzonspor ligde Fenerbahçe'yi 26 yıl sonra deplasmanda mağlup etti. Bordo-mavili ekip en son 1997-98 sezonunun üçüncü haftasında bu deplasmanda kazanmıştı. Trabzonspor o maçtan 3-1'lik galibiyetle ayrılmıştı.

Ligde 26 yıl sonra Kadıköy'de galibiyet yaşayan Trabzonspor, 2019-20 sezonunda Türkiye Kupası'nda Fenerbahçe'yi deplasmanda 3-1 yenmeyi başarmıştı.

Fenerbahçe'nin serisi sona erdi

Bu yenilgi sonrası Fenerbahçe'nin galibiyet serisi de sona erdi. Sarı-lacivertliler, geçtiğimiz sezonu da kapsayan bir şekilde 21 maçlık galibiyet serisine sahipti.

Fenerbahçe'nin mağlubiyetiyle ligde henüz yenilgi yaşamayan tek takım Galatasaray kaldı.