Ortahisar sokaklarında çevreci vakumlu temizlik dönemi başladı

Trabzon 28.11.2025 - 14:42, Güncelleme: 28.11.2025 - 14:42 3575+ kez okundu.
 

Ortahisar sokaklarında çevreci vakumlu temizlik dönemi başladı

Trabzon Haber Merkezi | Trabzon’un en yoğun caddelerinde hizmete başlayan çevre dostu vakumlu temizlik aracı, sessiz ve etkili performansıyla sokakların çehresini yeniliyor.
Trabzon haberleri | Ortahisar Belediyesi, şehir temizliğini daha hızlı ve hassas bir şekilde gerçekleştirmek amacıyla araç filosuna kattığı Glutton Vakumlu Temizleme Makinası’nı yoğun kullanım alanlarında devreye aldı. Belediye hizmet binası önünde yapılan denemeleri sorunsuz tamamlayan teknoloji, artık Trabzon’un en işlek noktalarında aktif olarak görev yapıyor. Kent merkezinin kalbi niteliğindeki Uzun Sokak, Maraş Caddesi ve Meydan Parkı çevresinde çalışmaya başlayan çevreci temizlik aracı, kısa sürede etkili sonuçlarıyla dikkat çekti. Özellikle Arnavut kaldırımı döşeli bölgelerde taş aralarına sıkışan izmarit, küçük atık ve tozların yüzeye zarar vermeden toplanması, vatandaşlar tarafından memnuniyetle karşılandı. Sessiz çalışma özelliği ve çevreci yapısıyla beğeni topladı Sıfır emisyonla çalışan, sessiz yapısı ve 240 litrelik çöp depolama kapasitesiyle öne çıkan vakumlu temizlik makinası, süpürge ekiplerinin ulaşmakta zorlandığı dar alanlarda yüksek verim sağlıyor. Engebeli yüzeylerde bile performans kaybı yaşamadan temizlik yapabilmesi sayesinde sokaklarda daha hijyenik ve düzenli bir görünüm oluşuyor. Temizlik çalışmalarını izleyen vatandaşlar, bu teknolojinin kentte oluşturduğu farkındalığın önemine vurgu yaparak, sokakların her zaman daha temiz kalması için kendilerine de sorumluluk düştüğünü dile getirdi. Yere çöp atma davranışının belirgin şekilde azaldığını ifade eden bölge sakinleri, yeni uygulamayı desteklediklerini belirtti. Muhtardan ve vatandaşlardan Başkan Ahmet Kaya’ya teşekkür İskenderpaşa Mahallesi Muhtarı Ali Koç başta olmak üzere bölgede yaşayan birçok kişi, sokaklarda gözle görülür bir iyileşme olduğunu söyleyerek memnuniyetini dile getirdi. Vatandaşlar, vakumlu temizlik aracının sağladığı hızlı, hassas ve düzenli temizlik sayesinde caddelerin her zamankinden daha temiz hale geldiğini belirtti. Temizlik araçlarının sayısının artırılması yönünde beklentilerini de paylaşan mahalle sakinleri, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya’ya şehrin temizliği için gösterdiği hassasiyet ve hizmetlerinden dolayı teşekkür etti
Trabzon Haber Merkezi | Trabzon’un en yoğun caddelerinde hizmete başlayan çevre dostu vakumlu temizlik aracı, sessiz ve etkili performansıyla sokakların çehresini yeniliyor.

Trabzon haberleri | Ortahisar Belediyesi, şehir temizliğini daha hızlı ve hassas bir şekilde gerçekleştirmek amacıyla araç filosuna kattığı Glutton Vakumlu Temizleme Makinası’nı yoğun kullanım alanlarında devreye aldı. Belediye hizmet binası önünde yapılan denemeleri sorunsuz tamamlayan teknoloji, artık Trabzon’un en işlek noktalarında aktif olarak görev yapıyor.

Kent merkezinin kalbi niteliğindeki Uzun Sokak, Maraş Caddesi ve Meydan Parkı çevresinde çalışmaya başlayan çevreci temizlik aracı, kısa sürede etkili sonuçlarıyla dikkat çekti. Özellikle Arnavut kaldırımı döşeli bölgelerde taş aralarına sıkışan izmarit, küçük atık ve tozların yüzeye zarar vermeden toplanması, vatandaşlar tarafından memnuniyetle karşılandı.

Sessiz çalışma özelliği ve çevreci yapısıyla beğeni topladı

Sıfır emisyonla çalışan, sessiz yapısı ve 240 litrelik çöp depolama kapasitesiyle öne çıkan vakumlu temizlik makinası, süpürge ekiplerinin ulaşmakta zorlandığı dar alanlarda yüksek verim sağlıyor. Engebeli yüzeylerde bile performans kaybı yaşamadan temizlik yapabilmesi sayesinde sokaklarda daha hijyenik ve düzenli bir görünüm oluşuyor.

Temizlik çalışmalarını izleyen vatandaşlar, bu teknolojinin kentte oluşturduğu farkındalığın önemine vurgu yaparak, sokakların her zaman daha temiz kalması için kendilerine de sorumluluk düştüğünü dile getirdi. Yere çöp atma davranışının belirgin şekilde azaldığını ifade eden bölge sakinleri, yeni uygulamayı desteklediklerini belirtti.

Muhtardan ve vatandaşlardan Başkan Ahmet Kaya’ya teşekkür

İskenderpaşa Mahallesi Muhtarı Ali Koç başta olmak üzere bölgede yaşayan birçok kişi, sokaklarda gözle görülür bir iyileşme olduğunu söyleyerek memnuniyetini dile getirdi. Vatandaşlar, vakumlu temizlik aracının sağladığı hızlı, hassas ve düzenli temizlik sayesinde caddelerin her zamankinden daha temiz hale geldiğini belirtti.

Temizlik araçlarının sayısının artırılması yönünde beklentilerini de paylaşan mahalle sakinleri, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya’ya şehrin temizliği için gösterdiği hassasiyet ve hizmetlerinden dolayı teşekkür etti

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve trabzonhabermerkezi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.