Trabzon’da Cumhuriyetin 102. yılı büyük bir coşkuyla kutlandı

Trabzon 29.10.2025 - 15:47, Güncelleme: 29.10.2025 - 15:47 12410+ kez okundu.
 

Trabzon’da Cumhuriyetin 102. yılı büyük bir coşkuyla kutlandı

Trabzon Haber Merkezi | Cumhuriyetin 102. yılı, Trabzon’da şiirler, horonlar, marşlar ve coşkulu etkinliklerle kutlandı. Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, “Cumhuriyet, bu aziz milletin yeniden diriliş destanıdır” dedi.
Trabzon haberleri | Cumhuriyet’in 102. yılı Trabzon’da büyük bir coşkuyla kutlandı. gün boyu süren etkinliklerde şiirler, marşlar, horon gösterileri ve spor performanslarıyla cumhuriyet’in gururu ve sevinci hep birlikte yaşandı. kutlama programlarına Trabzon büyükşehir belediye başkanı ahmet metin genç, vali aziz yıldırım, kent protokolü, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Trabzon valiliği’nde düzenlenen tebrikat töreninin ardından kutlamalar, hamamizade ihsan bey kültür ve sanat merkezi’nde devam etti. günün anlam ve önemine ilişkin şiirlerin okunmasının ardından araklı saffet çebi mesleki ve teknik anadolu lisesi öğrencilerinden oluşan horon ekibi sahne aldı. trabzon büyükşehir belediyesi bando takımı ise seslendirdiği marşlarla salonda büyük bir coşku yarattı. spor gösterileriyle renklenen program, izleyenlerden tam not aldı. Cumhuriyet bayramı etkinlikleri kapsamında ayrıca,Trabzon’un en önemli tarihi simgelerinden biri olan atatürk köşkü de gün boyunca vatandaşlara ücretsiz olarak açıldı. Trabzonlular, atatürk’ün üç kez konakladığı bu tarihi mekânda cumhuriyetin anlamını bir kez daha derinden hissetti. Trabzon büyükşehir belediye başkanı ahmet metin genç, cumhuriyetin anlamına ilişkin yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı: “cumhuriyet, bu aziz milletin yeniden diriliş destanıdır. 102 yıl önce küllerinden doğan bir milletin, özgürlüğe ve bağımsızlığa olan sarsılmaz inancının sembolüdür. bizler, gazi mustafa kemal atatürk’ün emaneti olan bu cumhuriyeti daima koruyacak, onu demokrasi, adalet ve kalkınma ilkeleriyle güçlendirmeye devam edeceğiz.” Başkan genç, trabzon’un cumhuriyet değerlerine bağlılığına da dikkat çekerek, “Trabzon, tarih boyunca cumhuriyet’in ve atatürk ilke ve değerlerinin en güçlü savunucularından biri olmuştur. bugün burada gördüğümüz bu birliktelik, milletimizin cumhuriyet’e olan sevgisinin en somut göstergesidir. cumhuriyetimizin 102. yılı kutlu olsun; şehitlerimizi, gazilerimizi rahmetle, minnetle anıyorum.” ifadelerini kullandı. Trabzon genelinde belediye binaları, meydanlar ve ana arterler Türk bayraklarıyla donatılırken, kentte cumhuriyet coşkusu gün boyu sürdü. meydan parkı’nda vatandaşların katılımıyla gerçekleştirilen etkinliklerde, trabzonlular marşlar söyleyip, horonlar oynayarak 102 yıllık cumhuriyetin onurunu ve gururunu paylaştı.
Trabzon Haber Merkezi | Cumhuriyetin 102. yılı, Trabzon’da şiirler, horonlar, marşlar ve coşkulu etkinliklerle kutlandı. Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, “Cumhuriyet, bu aziz milletin yeniden diriliş destanıdır” dedi.

Trabzon haberleri | Cumhuriyet’in 102. yılı Trabzon’da büyük bir coşkuyla kutlandı. gün boyu süren etkinliklerde şiirler, marşlar, horon gösterileri ve spor performanslarıyla cumhuriyet’in gururu ve sevinci hep birlikte yaşandı. kutlama programlarına Trabzon büyükşehir belediye başkanı ahmet metin genç, vali aziz yıldırım, kent protokolü, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Trabzon valiliği’nde düzenlenen tebrikat töreninin ardından kutlamalar, hamamizade ihsan bey kültür ve sanat merkezi’nde devam etti. günün anlam ve önemine ilişkin şiirlerin okunmasının ardından araklı saffet çebi mesleki ve teknik anadolu lisesi öğrencilerinden oluşan horon ekibi sahne aldı. trabzon büyükşehir belediyesi bando takımı ise seslendirdiği marşlarla salonda büyük bir coşku yarattı. spor gösterileriyle renklenen program, izleyenlerden tam not aldı.

Cumhuriyet bayramı etkinlikleri kapsamında ayrıca,Trabzon’un en önemli tarihi simgelerinden biri olan atatürk köşkü de gün boyunca vatandaşlara ücretsiz olarak açıldı. Trabzonlular, atatürk’ün üç kez konakladığı bu tarihi mekânda cumhuriyetin anlamını bir kez daha derinden hissetti.

Trabzon büyükşehir belediye başkanı ahmet metin genç, cumhuriyetin anlamına ilişkin yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı:
“cumhuriyet, bu aziz milletin yeniden diriliş destanıdır. 102 yıl önce küllerinden doğan bir milletin, özgürlüğe ve bağımsızlığa olan sarsılmaz inancının sembolüdür. bizler, gazi mustafa kemal atatürk’ün emaneti olan bu cumhuriyeti daima koruyacak, onu demokrasi, adalet ve kalkınma ilkeleriyle güçlendirmeye devam edeceğiz.”

Başkan genç, trabzon’un cumhuriyet değerlerine bağlılığına da dikkat çekerek, “Trabzon, tarih boyunca cumhuriyet’in ve atatürk ilke ve değerlerinin en güçlü savunucularından biri olmuştur. bugün burada gördüğümüz bu birliktelik, milletimizin cumhuriyet’e olan sevgisinin en somut göstergesidir. cumhuriyetimizin 102. yılı kutlu olsun; şehitlerimizi, gazilerimizi rahmetle, minnetle anıyorum.” ifadelerini kullandı.

Trabzon genelinde belediye binaları, meydanlar ve ana arterler Türk bayraklarıyla donatılırken, kentte cumhuriyet coşkusu gün boyu sürdü. meydan parkı’nda vatandaşların katılımıyla gerçekleştirilen etkinliklerde, trabzonlular marşlar söyleyip, horonlar oynayarak 102 yıllık cumhuriyetin onurunu ve gururunu paylaştı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve trabzonhabermerkezi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.