Akçaabat'ta 'Koleksiyoncu' adlı tiyatro sahnelendi

Trabzon Haber Merkezi | Hakan Boyav’ın yazdığı, Yavuz Topcuoğlu’nun yönettiği, Erkan Köse ve Emir Yalazan’ın sahnelediği ‘Koleksiyoncu’ adli tiyatro oyunu Erol Günaydın Sanat Merkezi’nde oynandı.

‘Koleksiyoncu’ adlı tiyatro oyununda insanın sahip olma isteğinin gerilim dolu hikayesi anlatıldı. Asıl görevi mezarcı olan başrol kahramanı, defnettiği her ölüden bir eşya alır ve koleksiyon oluşturur. Mezarcı içten içe ölümden korkmaktadır ve ölümü asla kabullenememiş bir fanidir. İnsan psikolojisine dair tüm açmazların son kavşağında gerçekleşen samimi bir yüzleşme seyirciye aktarıldı. Yaşamın ve ölümün absürd sorgusu yapıldı.

Tiyatro severler tarafından ilgiyle takip edilen oyun hakkında duygu ve düşüncelerini dile getiren Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, “Sözün başında; kültür, sanat ve turizm şehri Akçaabat’ımızda organize ettiğimiz tüm kültürel ve sanatsal faaliyetler hemşehrilerimiz tarafından ilgiyle takip edildiğini belirtmek isterim. Bu etkinliklerde bizleri yalnız bırakmayan sanat sever hemşehrilerimize de teşekkür ediyorum. Akçaabat’ımız, Köklü bir tarihe, köklü bir geçmişe sahiptir ve geçmişten beri sanatla harmanlanmıştır. Bizler, şehrimizin kültürel değerinin gelecek nesiller tarafından bilinmesini ve yaşatılmasını arzu ediyoruz. 28 Kasım tarihi Akçaabat’ımızın ilçe oluşunun tarihi. Kadim şehrimiz, Akçaabat’ımız bundan tam 137. Yıl önce ilçe oldu. Şehrimizin ilçe oluşunun yıldönümünü kutlamak için çeşitli etkinlikler düzenledik. Bu etkinliklerden bir tanesi de ‘Koleksiyoncu’ adli tiyatro oyunu. Trabzon Büyükşehir Tiyatro ekibi başarılı bir performansa imza attı. Tiyatro ekibine teşekkür ediyorum.” Dedi.