Trabzonspor Havayolları! Zirveye yerleştiler

Süper Lig'in 15. haftasında Trabzonspor deplasmanda Gaziantep FK'yla kozlarını paylaştı. Son oynanılan Sivasspor maçından 3-3'lük beraberlikle ayrılan Bordo-Mavililer, Kırmızı-Siyahlılar karşısına mutlak 3 puan parolasıyla çıktı.

Trezegeut perdeyi açtı

Karşılaşmanın ilk yarısı golsüz eşitlikle sona erdi. İkinci devrenin hemen başında perdeyi Mısırlı yıldız Trezeguet açtı. 47. dakikada Visca sağ kanattan ortaladı, Onuachu müsait pozisyonda kafayı vurdu, savunma uzaklaştıramadı, seken topa Trezeguet köşeye topu kafayla yolladı ve Fırtına 1-0 öne geçti.

Mısırlı yıldız yine tamamladı, 7 ay sonra duble yaptı

59'da da Yunan yıldız Anastasios Bakasetas uzaktan yerden sert vurdu ve farkı 2'ye çıkarttı. 77'de ise bu kez ceza alanında Enis kafayı vurdu, kaleci Nita çıkardı, dönen topu yine Trezeguet tamamladı. Tecrübeli oyuncu kendisinin ikinci, Trabzonspor'un üçüncü golünü kaydetti. Son olarak geçen sezon 22 Mayıs 2023'te Fatih Karagümrük ağlarına iki gol bırakan Trezeguet 7 ay sonra ilk kez duble yaptı.

3 puan Fırtına'nın

80'de Draguş maçın 3-1'lik skorunu belirleyen golünü kaydetti. 3 puanın sahibi Karadeniz devi oldu.

En çok kafa golü atan takım...

Bu maçın ardından Bordo-Mavilier ilginç bir alanda zirveye yerleşti. Karşılaşma öncesinde Fırtına, 7 golle Kayserispor'la birlikte bu sezon en çok kafa golü atan takım konumunda yer alıyordu. Trezeguet'in ilk golüyle birlikte Trabzonspor kafayla attığı 8. golünü kaydetti ve bu alanda birinci sıraya yükseldi. Gaziantep FK ise 7. kez kafayla yediği gole engel olamadı ve Kırmızı-Siyahlılar da İstanbulspor'la birlikte 7 kez bu alanda en kötü takım konumuna yerleşti.

KAYNAK: FANATİK