Vali Aziz Yıldırım, Sütpınar Simenli Köyleri Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Süt İşleme Tesisinin Temel Atma Törenine Katıldı

Trabzon Haber Merkezi | Törene Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, Şalpazarı Kaymakamı Semih Memiş, İlçe Belediye Başkanı Refik Kurukız, Tarım ve Orman İl Müdürü İsa Kaplan, siyasi parti temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Bir kültürün yaşatılması ve devam etmesi için çok önemli bir tesisin temelini atmak için bir araya geldiklerini ifade eden Vali Yıldırım, “ Bugünün dünyasında her şey fabrikasyon haline geldi. Bir ürünün doğalını bulmak çok zorlaştı. İşte tam da bu noktada orijinal ve doğal bir ürün bulmak isteyen herkes Şalpazarı ilçemize gelsin. İlçemizdeki üreticilerimiz, özellikle kadın üreticilerimiz sayesinde süt ve süt ürünlerinde doğal olanı yakalama fırsatı elde ediyoruz. Yaylarımız hayvan yetiştirmek ve onlardan elde edilecek olan üretimi yapmak için oldukça uygun yerler. Ancak buralardaki mesken kalabalıkları hayvan bakımı ve üretim için kullanılmıyor, daha çok yazlık olarak kullanılıyor.

Hayvancılık eskiye göre git gide azalmış durumdu. Şimdiki gençlerimiz bu işi yapmak istemiyorlar. Hâlbuki hayvancılık yapsak bir ürünü en doğalına, sağlıklısına erişme imkânımız olur. Onun içindir ki burada çok kıymetli bir faaliyet söz konusu. Tesisin yapımında emeği geçenlere ve bu işin üretim kısmanda olan kadınlarımıza teşekkür ediyor ve inşallah Temmuz ayı gibi buranın açılışını hep birlikte yapacağız” dedi.