Trabzon Havalimanı rekor kırdı

Kurban Bayramı’nda binlerce kişi Trabzon’a akın etti. Yerli ve yabancı turistlerin uğrak noktası olan Trabzon’da her gün onlarca uçak havalandı.

2022 yılında Trabzon Havalimanı’ndan 16 bin 972 iç hat ve 6 bin 507 dış hat olmak üzere toplam 23 bin 479 sefer gerçekleşti.

Buna ek olarak Trabzon Havalimanı’nı 2022 yılında 2 milyon 471 bin iç hat ve 703 bin dış hat olmak üzere toplam 3 milyon 174 binden fazla yolcu kullandı.

2022 yılında bir önceki yıla oranla özellikle dış hatlarda bir önceki yıla oranla sefer sayısı yüzde 96, yolcu sayısı da yüzde 186 artış gösterdi. Bu sene de artan turizm hareketliliğiyle birlikte Trabzon Havalimanı tüm zamanların rekorunu kırdı. Kurban Bayramı nedeniyle kente gelen binlerce yolcu Trabzon Havalimanı’nı kullandı. Yurt dışından ve yurt içinden havalanan onlarca uçak Trabzon’a geldi. Bununla birlikte Kurban Bayramı’nın 3. Gününde Trabzon Havalimanı’nda 145 uçak iniş-kalkışı ile tüm zamanların rekoru kırıldı.

“REKORU REKORLA AŞIYORUZ”

Trabzonlu yeni Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Trabzon Havalimanı’nın rekor haberini sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla açıkladı. “Ulaşımda Zirveye Uçuyoruz.” diyen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, “Rekoru Rekorla Aşıyoruz... 30 Haziran Cuma günü Trabzon Havalimanı'nda tüm zamanların en yüksek uçuş sayısı: 145. Ulaşımda çığır açıyor; kesintisiz kavuşturuyoruz!” ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE HAVA TRAFİK KONTROLÖRLERİ DERNEĞİ DUYURDU

Türkiye Hava Trafik Kontrolörleri Derneği (TATCA) de Trabzon Havalimanı’nın rekor başarısını duyurdu. TATCA resmi sosyal medya hesabı üzerinden yapılan paylaşımda bayramın 3. Günü gerçekleştirilen sefer sayısıyla tüm zamanların rekorunun kırıldığı açıklandı. Türkiye Hava Trafik Kontrolörleri Derneği konuyla ilgili yaptığı paylaşımında, “Trabzon Havalimanı’nda 30 Haziran Cuma günü 145 iniş-kalkış ile tüm zamanların rekoru kırıldı. Kötü hava koşulları sebebiyle oluşan yoğun kaçınmalar ve kısıtlı imkanlara rağmen trafiğin sorunsuz idare edilmesini sağlayan meslektaşlarımızı gönülden tebrik ediyoruz.” açıklamasında bulundu.