Rize 'Sıfır Atık Belgesi'ne kavuştu

Rize Belediyesi, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından “Sıfır Atık Belgesi” almaya hak kazanan öncü belediyelerden birisi oldu.

RİZE (İGFA) - Rize Belediyesi tarafından hammadde ve doğal kaynakların etkin yönetimi ile sürdürülebilir kalkınma ilkeleri doğrultusunda atık yönetimi süreçlerinde çevre ve insan sağlığının ve tüm kaynakların korunmasını hedefleyen sıfır atık yönetim sistemi kurulması tamamlandı.

Rize'de 2021-2022 Eğitim - Öğretim yılında “Rize Senin” projesiyle ilkokul, ortaokul, lise ve anaokullarında toplamda 51 okul, 25 bin öğrenci, 75 bin veliye çevre ve sıfır atık eğitimleri verildi.

Kampanya dâhilinde 27 bin konut, 3 bin 958 adet işyerine ulaşılırken, 48 adet okulda 27 bin adet öğrenciye 6 ay boyunca 210 saati bulan sıfır atık eğitimleri verildi.

Kurulan sıfır atık yönetim sistemi ile Rize'de oluşan evsel atıklar ile geri dönüşebilen (cam, kağıt, plastik, metal) atıkların ayrı toplanması için 346 atık noktasında, bin 358 atık kutumuzla toplama sistemi oluşturulurken, 1. Sınıf Atık Getirme Merkezi kurulmuş ve 3 adet Mobil Atık Getirme Merkezi cadde ve sokaklara yerleştirildi. Mobil atık getirme merkezlerinde Elektronik, Kağıt, Plastik-Metal, Cam, Tekstil Atıkları, Bitkisel Atık Yağlar ve piller ayrı toplanabiliyor.