Ortahisar Belediyesi çöp konteynerlerini yenilemeye devam ediyor

Trabzon Haber Merkezi | Ortahisar Belediyesi daha önce yeraltına monte ettiği 50 adet çöp konteyneri ile 96 adet yerüstü çöp konteynerine 15 adet yeraltı çöp konteyneri ile 15 adet yer üstü çöp konteyneri daha ekliyor. Böylece çalışmaların tamamlanmasıyla yenilen çöp konteyner sayısı toplamda 176 adet olacak.

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, çevre temizliğini sağlamak ve görüntü kirliliğine son vermek için hayata geçirdikleri projenin bitmesiyle birlikte ilçe merkezinde yeraltında 65 adet çöp konteynerinin olacağını söyledi.

“KÖTÜ KOKU VE GÖRÜNTÜ KİRLİLİĞİ ÖNLENİYOR”

Yer üstü eski tip çöp konteynerlerinin çevre sağlığını tehdit ettiğini ve kötü kokulara sebebiyet verdiğini belirten Başkan Genç, “Kentimizin çevre temizliği bizim için çok önemli. Hele ki, yoğun bir turizm aktivitesinin yaşandığı kentimizin her daim temiz ve güzel bir görünüme sahip olması gerekiyor. Özellikle şehir merkezinde eski tip yer üstü çöp konteynerleri kötü kokulara sebebiyet vererek, çevre sağlığını da tehdit ediyordu. Zaman zaman da sokak hayvanlarının karıştırması sonucu bu çöpler etrafa dağılarak, mikropların çevreye yayılmasına neden oluyor. Haliyle sokaklarımız, caddelerimiz vatandaşlarımız, çocuklarımız için sağlıksız ortamlar haline geliyordu. Bundan dolayı yeraltı çöp konteyner sistemini peyderpey hayata geçirmeye çalıştık. Şu ana kadar toplamda 65 adet çöp konteynerinin yer altına montajını tamamlayacağız. Bundan dolayı vatandaşlarımıza taahhüt ettiğimiz sözleri hayata geçirmenin huzurunu ve mutluluğunu yaşıyoruz.” diye konuştu.

“KULLANIMI KOLAY VE HİJYENİK BİR SİSTEM”

Yeraltı çöp konteyner sistemiyle vatandaşların ve turistlerin konuyla ilgili şikâyetlerinin önleneceğini kaydeden Başkan Genç, “Yeraltı çöp sistemiyle alakalı gerek Büyükşehir Belediyesi ve gerekse karayollarıyla koordinasyona geçerek uygun alanları daha önce tespit etmiştik. Ve bununla ilgili gerekli etütleri ve planlarımızı yapmıştık. Bu planlamalara uygun olarak 15 adet yeraltı, 15 adet yer üstü çöp konteynerimizin montajını tamamlıyoruz. Vatandaşlarımız kolay bir şekilde çöplerini bu konteynerlere atabiliyor. Çok kullanışlı ve hijyenik bir sistemi hayata geçirdik. Bu sistem sayesinde çöpler insan ve hayvan müdahalesinden de korunmuş olacak. Ve böylece vatandaşlarımızın ve kentimize gelen ziyaretçilerin, turistlerin çöp konteynerleriyle ilgili şikâyetlerini ortadan kaldırmış olduk.” şeklinde konuştu.

“ÇÖPLERİNİZİ BELİRLENEN SAATLERDE ÇIKARIN”

Başkan Genç, vatandaşlara çöplerini belediye tarafından belirlenen 19.00-20.00 saatleri arasında dışarıya çıkarması gerektiği konusundaki uyarılarını yineledi. Temizlik İşleri Müdürlüğü, yeraltı ve yer üstü çöp konteynerlerinin yıkanması ve temizlik işlemlerini düzenli olarak yapıyor.