Trabzonspor'da Abdullah Avcı açıkladı!

Trabzon Spor Merkezi | Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı düzenlediği basın toplantısında dikkat çeken açıklamalara yer verdi.

İşte Abdullah Avcı'nın açıklamaları:

Savaş hakkında konuşan Abdullah Avcı, "Dünyanın yaşadığı hassasiyeti, İsrail - Filistin sürecini, çocukların ve masumların öldüğü bir savaşın kazananı olmaz. Umarım dünya buna sağduyuyla doğru bir şekilde yaklaşarak en kısa sürede çözüm üretip herkesi rahatlatır. Dünden beri bu konuyla ilgili canım sıkkın" dedi.

Trabzonspor günleri hakkında konuşan Avcı, " "Bu hafta müsabakalar tekrar başlayacak, karşılıklı bilgilendirme yapmak açısından iyi olacak. 2 sene 4 ay, toplamda 28 ay Trabzonspor'da görev yaptım. Trabzon'a yeni gelmedim, geri geldim. Hayatımın belki de en güzel günlerini, duygularını hep beraber yaşadık. İlk senemizde Avrupa kupalarına katıldık, o arada 1 sene sonrasının yatırımını yaptık. Uzun süre sonra kovalanan şampiyonluğu yakalayabilmek için bir planlama yaptık. Deneyimli bir takım kurduk. Planladığımız hedefimize, Türkiye Ligi'nin tarihinin en erken 2 şampiyonluğundan birini çok büyük üstünlük sağlayarak kazandık" sözlerini kullandı.

Sakatlıklar hakkında konuşan teknik adam, "İkinci sene bir takım hedeflere gidebilmek için planlamalar yaptık. Şampiyonluklardan bir sonraki senelerde yaşanan dalgalanmalara hep beraber yakalandık. Süper Kupa'yı kazandık, lige 2'de 2 yaparak başladık. Süper Kupa'da Hamsik'i, sonrasında ikinci hafta Visca'yı, dördüncü hafta Dorukhan'ı kaybettik. Şampiyonlar Ligi öncesi bu tür sakatlıklar yaşadık" dedi.

Teknik ekip hakkında konuşan Abdullah Avcı, "Ekiplerde zaman zaman değişiklikler oluyor. Bir önceki ekipten Orhan Hoca vardı, o 9 sene bizimle beraberdi. Şampiyonlukta önemli katkısı vardı. Teknik direktör olarak devam edecek. Yaşar Hoca benimle beraberdir, İstanbul'daki üniversitede dersleri var. Bana oradan destek verecek. Egemen Korkmaz vardı, yine bizimle beraber devam edecek. Mustafa Sarp, daha evvel takip ettiğimiz, oyuna kendini veren, gelişime açık bir futbol adamı. Analiz ekibinde Serdar var. Genç milli takımlardan oyuncum, akademili. Bütün enerjisini bize verecek" sözlerini sarf etti.

Oyun stilini gülerek söyleyen Avcı, "Yan pas, geri pas oynamaya devam edeceğiz" dedi.

Hedeflerini açıklayan tecrübeli hoca, "Nerede kalmıştık? Trabzonspor'un bulunduğu yerde yarış vardır. Kısa süreçte, Avrupa kupalarına katılabilmek, devamlı maç kazanma alışkanlığını alıp nerelere ulaşabiliyoruz, devre arasına ve sezon sonuna planlama yaparak hareket etmek hedeflerimiz var" ifadelerini kullandı.

Oyun stili hakkında konuşan Avcı, "Avrupa'da şampiyon olan takımlar... Almanya'da Bayern Münih, İngiltere'de Manchester City, İspanya'da Barcelona, Fransa'da PSG, İtalya'da Napoli... Yan pasta birinci, dikine pasta birinci bu takımlar. Dikine pas atmak için yan pas yapmak zorundasın. Çünkü, boşluğu bulmak zorundasın. Eleştirileri biliyorum. Veriyi önünüze koyuyorum. Büyük takımlar, topu domine ederler. Bunu daha hızlandırmak, kaybettiği yerde almak, topa daha sahip olmak... Bunu oyuncu profilleri belirleyecek. Daha hızlı, daha şiddetli pas yapacağız" ifadelerini kullandı.

Planlamalar hakkında konuşan Abdullah Avcı, "Fenerbahçe ve Galatasaray iyi kadrolar, yüksek maliyetli kadrolar kurdular. Kırılmalar olacaktır. Biz maç kazanma alışkanlığını yakalayıp nerelere taşıyacak bu bizi... 20/21 sezonunda takım 17'inciydi, 4'üncü olduk. 7 maç üst üste seri yakaladık, neredeyse yukarı yapışıyorduk. Bunu kazanalım, Avrupa kupalarına gidelim. Türkiye Kupası var, çok önemli hedef. Gelecek senenin de planlamasını yapalım. Trabzonspor, en tepeye oynamak için bugünden itibaren planlamasını yapacak" dedi.

Pepe ile görüşme yaptım. Dünden beri adım adım takımla birlikte olmaya başladı. Özel oyuncu. Bize iyi maçlar da kazandıracak. Sakatlanmadan en iyi şekilde antrenman ve maç süresini planlayarak hareket edeceğiz. Pazara kadar bir şey söylemek istemiyorum. Pazar günü doktorla konuştuktan sonra Pepe ile ilgili bir şey söylenebilir.

Avcı, Bakasetas ile henüz görüşmediğini, oyuncunun Pazartesi Trabzon’a geleceğini ifade ederek, “Pazartesi sabah gelecek. Doktor görecek. 4 haftalık süreç konuşuluyor ama o hırslıdır. Pazartesi burada olacak

Nwakaeme hakkında konuşan Avcı, "Biz, Nwakaeme'nin kalmasını istedik. O da bir adım attı ve kalmak istedi. Ama kulübün mali açıdan süreci nedeniyle olmadı. Nwakaeme'yi ben yollamışım gibi şeyler söylediler. Milli takımla adım geçince, Ercan'ı aradı 'Hocaya söyle, beni milli takıma alsın' dedi. Bizim ilişkimiz öyle" sözlerini kullandı.

Yusuf Sarı hakkında konuşan tecrübeli teknik adam, "Ben geldiğimde Yusuf Sarı burada oyuncuydu. Mukavelesi 1 sene sonra bitecekti. Biz uzatmak istedik. Yusuf'u A Milli Takım'a ilk ben yolladım. Hatta aradığımda 'Hoca ciddi mi söylüyorsun?' dedi. Yusuf mukavelesini uzatmadı, kadroya giremiyorum dedi ve oynamam lazım diyerek Rizespor'a gitti. Bazen oyuncu gelişebilir. Yusuf'u biz güzel anılarla anıyoruz" ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe ve Galatasaray iyi kadrolar, yüksek maliyetli kadrolar kurdular. Kırılmalar olacaktır. Biz maç kazanma alışkanlığını yakalayıp nerelere taşıyacak bu bizi... 20/21 sezonunda takım 17'inciydi, 4'üncü olduk. 7 maç üst üste seri yakaladık, neredeyse yukarı yapışıyorduk. Bunu kazanalım, Avrupa kupalarına gidelim. Türkiye Kupası var, çok önemli hedef. Gelecek senenin de planlamasını yapalım. Trabzonspor, en tepeye oynamak için bugünden itibaren planlamasını yapacak.