Trabzon’da 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 109’uncu yıl dönümü kutlandı

Trabzon Haber Merkezi | Çelenk sunumunun ardından günün anlamına istinaden Asri Mezarlıktaki şehitliğe ziyaret gerçekleştirildi. Burada okunan Kur’an-ı Kerim ve yapılan duaların ardından Vali Aziz Yıldırım ve protokol üyeleri, şehit aileleri ile birlikte şehitlerimizin kabirlerine karanfil bıraktı.

Şehitlik Anı Defteri’ni imzalayan Vali Yıldırım deftere,

“Aziz Şehitlerimize;

18 Mart Çanakkale Zaferi, tarihte eşine az rastlanır kahramanlık destanlarından olan ve Kurtuluş Savaşı’ndan Cumhuriyet’in kuruluşuna giden çetin yolda milletimizin verdiği varoluş mücadelesidir. Bu zafer, Anadolu halkının yaşadığı en büyük zaferlerden biri olduğu kadar aynı zamanda da yaşadığı en büyük acılardan biridir. Çanakkale, kararlığımızı ve irademizi tüm dünyaya ispatladığımız seferberlik savaşıdır.

Üzerinde yaşadığımız coğrafyanın bu necip millet için bir vatan haline dönüşmesi, siz kahraman şehitlerimizin ve değerli gazilerimizin canları pahasına verdikleri ulvi ve amansız mücadele ile gerçekleşmiştir. Aziz milletimiz, tarihi boyunca vatanı uğrunda şehit ve gazi olmayı her zaman büyük bir onur ve gurur kaynağı saymıştır. Ve yine çok iyi biliyoruz ki; cennet vatanımız bizlere siz şehitlerimizin ve gazilerimizin emanetidir.

Biz, bu varlığın değerine, asaletine ve karakterinin sağlamlığına inanmış milletin evlatlarıyız. Hür, bağımsız ve başı dik olarak yaşayan bu millet, yazdığınız kahramanlıklarla tarihe damgasını vuran siz şehitlerimizi ve gazilerimizi her zaman minnetle ve şükranla anacaktır.

Düşmanı dize getiren fedakârlık, sabır, azim ve zafere olan inanç; bizi bugünlere taşımış, yarınlara da taşıyacaktır. Geçmişi olmayanın geleceğinin de olmayacağının bilinci ile 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 109. yıl dönümünde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, kanlarıyla ve canlarıyla bu toprakları bizlere vatan yapan siz aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle, gazilerimizi de saygı ve şükranla anıyorum. Ruhunuz şad olsun." notunu yazdı.

Etkinlikler daha sonra Hamamizade İhsan Bey Kültür ve Sanat Merkezi’nde devam etti.

Vali Aziz Yıldırım, Çanakkale Zaferi etkinlikleri kapsamında hazırlanan sergiyi ziyaret etti.

Ortahisar Mahmut Calaleddin Ökten İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin hazırladığı program ile devam eden etkinlik, Çanakkale konulu şiir, resim ve kompozisyon yarışmalarında dereceye girenlere ödüllerinin verilmesi ve toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.