CHP İl Başkanı Ayşe Nil Bektaş'ın basın açıklaması

Mustafa Kemal Atatürk diyor ki:


" Bizce, Türkiye Cumhuriyeti anlamınca KADIN, Bütün Türk tarihinde olduğu gibi bugün de en muhterem mevki de, her şeyin üstünde yüksek ve şerefli bir mevcudiyettir. Memleket dayanışma isteyen bir birliğe muhtaçtır. Alelade politikacılıkla milleti parçalamak hıyanettir. "

Görüyoruz ki toplumun yaşadığı ekonomik krizi, işsizliği, yoksulluğu,  yolsuzluğu örtbas etme telaşındasınız. İnsanların yaşadığı güçlüğü unutturmak, oyalamak için algı yönetimi yapıyorsunuz. Bunun karşısında  sesini yükselten herkesin üzerine yargı ile, emniyet ile RTÜK ile, olmadı birinci ağızdan hakaret ile gidiyorsunuz. Özellikle kadınlar üzerinden topluma yaptığınız hakaretleri REDDEDİYORUZ.

Halkı kin ve nefret söylemleri ile ayrıştırmak, bölmek, aşağılamak hiç bir politikacıya sonuna kadar yarar sağlamamıştır. Tarih, halkı aşağılayan kibir mağduru siyasilerle  doludur. Uzlaştırma sı gerekenler halkı tahrik, taciz ederek kaos ortamı yaratıyorsa ve milleti gerip iradesini tanımıyorsa siyasi hayatlarının sonuna  gelmiş demektir. Biz kadınlar nefret ve küfür dilinizden bıktık. Ülkemizin içinde bulunduğu kaotik durumdan birleşerek, barış gücüyle, çalışarak kurtulacağız.

Barış dilinin hakim olduğu ahlaklı, adil, laik, cinsiyet ayrımı gözetmeyen, gelecek kaygısı yaşamayan bir gençlik ile refah seviyesi yüksek yeni bir sistem oluşturacağız. Ülkemizin insanları onurlu, namuslu, huzur içinde yaşamaya layıktır. Artık biliyoruz bu kara düzen bitiyor. Az kaldı.