Karadeniz Teknik Üniversitesi 67 Yaşında!

Programa Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, KTÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, il protokolü ve öğrenciler katıldı. 
Bugün 67. yılını kutladığımız Karadeniz Teknik Üniversitemizin bundan sonraki yıllarda da hayırlı hizmetlere vesile olacağına inanıyorum. Bir üniversitenin kuruluşunda geçen 67 yıl gerçekten önemli bir süre. Ülkemizin kalkınmasında, imarında ve ilerlemesinde üniversitelerin ciddi katkıları bulunmaktadır.  Üniversitemiz İstanbul ve Ankara’dan sonra da Anadolu’da kurulan ilk üniversite olma özelliğine sahiptir. 250 bine yakın yetiştirmiş olduğu kıymetli şahsiyetler ile ülkemizin imarında, kalkınmasında önemli katkıları söz konusudur.” dedi. 

Trabzon’un tarih, sanat ve spor şehri olduğunu ifade eden Vali Ustaoğlu, “Bir üniversitenin doğduğu ve bulunduğu bölgeye ne derece katkı sağladığının en önemli göstergesi hiç kuşkusuz ki Karadeniz Teknik Üniversitesi’dir. Hem tarihimizde hem kadim geçmişimizde hem de medeniyetimizde üniversiteler büyük rol oynamaktadır. Bu noktada ben üniversitemizde bulunduğu bölgesine önemli katkılar vermiştir ve vermeye devam edecektir. Ülkemizin çıkmış olduğu medeniyet yolculuğunda bu şehir bu üniversite yetiştirmekte olduğu çok kıymetli evlatlarını memleketin hizmetine sunacağına canı gönülden inanıyorum..” şeklinde konuştu. 

67 yıllık bilgi birikim ile ilimiz, bölgemiz ve ülkemize katkı vermeye devam eden KTÜ’nün 67. kuruluş yıl dönümünü kutlayan Vali Ustaoğlu, akademik ve doktora ödüllerini öğretim üyelerine takdim etti.