Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan'ın hedefi Kartal ve Marina!

Trabzon Haber Merkezi | Bu anlaşmanın dışında birçok gelir getirici sponsorluklara imza atan Doğan ve yönetimi, şimdi de Mehmet Ali Yılmaz Tesislerinin yanında bulunan Marina’yı işletme hakkının verilmesi için uzun vadeli kiralamayı amaçlarken, en önemli hedef olarak da İstanbul Kartal’daki tesislerde imar değişikliği yapılması olarak görülüyor.

İKİ PROJE ÖNEMLİ NAKİT AKIŞI SAĞLAYACAK

Başkan Doğan’ın göreve gelirken, “Kartal Tesisleri’nden büyük bir kar elde etmeyi bekliyoruz. Buradaki projeyi hayata geçirdiğimizde kulübün kasasına net 1 milyar liraya yakın bir para girecek ve bunu da tümüyle banka borçlarımıza aktaracağız ve bu noktada rahat bir nefes alacağız” demişti.  Bunun yanında çeşitli sponsorluk anlaşmaları ve Dünya Ticaret Merkezi’nin devriyle ilgili de yapılan görüşmelerin çok olumlu gittiği ve kısa bir süre içinde de sonuç alınma noktasına gelineceği de dile getirildi.

KARTAL PROJESİ KREDİ BORCUNA GİDECEK

Kartal Tesislerinin bulunduğu arsada imar değişikliğiyle birlikte konut yapımına müsait hale getirmek için Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki ile yapılan görüşmenin çok olumlu geçtiği vurgulanıyor.  Bakan Özhaseki’nin de burada imar değişikliği ve yapı izni konusunda yardımcı olacağını vurguladı. Başkan Doğan da bu kararın bir an önce çıkmasını ve kulübü ekonomik açıdan rahatlatacak projeyi başlatmak için sabırsızlanıyor. Bunun yanında daha önce de Trabzonspor’da olan ama sonra devredilen Marina’nın da yeniden kiralanarak kulübe önemli ekonomik kar getirecek bir noktaya taşınması için de bakanlıkla yapılan görüşmelerden olumlu sonuç çıktı. Şimdi bu olumlu sonucun imza altına alınması bekleniyor. Ayrıca Şana bölgesinde bulunan Dünya Ticaret Merkezi’nin de Bordo-Mavili kulübe devri için de görüşmeler yapıldığı ve önemli mesafeler kat edildiği de ifade ediliyor. Başkan Ertuğrul Doğan’ın, “Eğer istediğimiz projeleri gerçekleştirebilirsek yakın bir gelecekte Trabzonspor borçsuz bir kulüp haline gelebilir. Bu da benim en büyük hizmetim olur” dediği aktarıldı.