Trabzon'da okul müdürü görevden alındı

Milli Eğitim Bakanlığı’nın veli şikâyetleri üzerine açtığı soruşturma sonucunda Trabzon’da eğitim-öğretim veren Bener Cordan Ortaokulu’nun müdürü Yusuf Koz görevden alındı.

Kuzey Ekspres'in haberine göre, Trabzon’da bazı okullarda velilerden ‘okul kayıt parası’ ve okullarda ‘özel sınıf’ için para istendiği iddiaları üzerine Milli Eğitim Bakanlığı Bener Cordan Ortaokulu ve Cudibey Ortaokulu’nda soruşturma başlattı. Bakanlık müfettişlerinin yaptığı incelemeler sonucunda Bener Cordan Ortaokulu’nda velilerden kayıt parası ve özel sınıf parası alındığı tespit edildi. Bu tespit üzerine Bener Cordan Ortaokulu’na Nisan 2021’de ataması yapılan müdür Yusuf Koz’un yaklaşık 10 gün önce görevinden alındığı öğrenildi. Yusuf Koz’un yerine ise Mehmet Akif Ersoy İlkokul Müdürü İbrahim Soysal getirildi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemil Karakaş, yaşanan durumun üzüntü verici olduğunu belirterek, “Bizim şikayetimiz üzerine açılan bir soruşturma değil. Sosyal medya üzerinden yapılan paylaşımlar neticesinde bakanlığımız iki okul için soruşturma açtı ve Bener Cordan Ortaokuluyla alakalı bir tasarrufta bulundu. Müdürümüz, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde görevini sürdürmektedir. Bu durum üzücü çünkü 39 yıllık memuriyet hayatı olan bir arkadaşımız” ifadelerini kullandı.