Vali İsmail Ustaoğlu’nun Anneler Günü Mesajı

Peygamber Efendimizin "Cennet, Annelerin Ayakları Altındadır." Hadis-i Şerifiyle yücelttiği, varlıklarıyla hayata anlam katan, sevgi dolu yürekleriyle yol gösteren, ülkemize ve toplumumuzayararlı birer fert olarak yetişmemizde  bir kılavuz görevi gören annelerimiz, hayatımız  boyunca en büyük destekçimiz olan, tarifi  imkânsız değerlerimizdir.

​Bugün; onlara vazgeçilmez varlığımız olduklarını göstermek için bir fırsat, affediciliğin ve fedakârlığın pınarı annelerimizin yalnızca ihtiyaç duyduklarında değil her zaman yanlarında olduğumuzu gösterme günüdür.

​Toplumumuzun en temel yapı taşını aileler, ailelerin temellerini de anneler oluşturmaktadır. Anne sevgisi, sevgilerin en büyüğü, en kıymetlisidir. Annelerimiz, insanın karakterini belirleyen, toplumu şekillendiren toplumun kilit taşıdır. Bizlere sevgiyi, saygıyı, adaleti, merhameti, özveriyi annelerimiz aşılamaktadır. Karşılıksız emek ve şefkatin kaynağı olan annelerimiz, bizi millet yapan değerlerin her birimizde hayat bulmasında, yaşatılmasında en çok payı olan aile ve toplum dinamikleridir.

​''Annelik, başka hiç bir duyguyla karşılaştırılamayacak ölçüde yüce ve karşılıksız verilen tek sevgidir. Bizlere düşen, onların bu sevgisine hoşgörüsüne layık olmak, vatanına ve milli manevi değerlerine bağlı olarak çalışmak, gelecek nesillere yaşanabilir bir ülke bırakmaktır. Yüklendiğimiz sorumlulukları, görevleri ifa ederken, annelerimizin hayır dualarının, en önemli güç kaynaklarımızdan biri olduğunu hiçbir zaman unutmamalıyız.

​Bu duygularla, başta şehit annelerimiz olmak üzere, ömürlerini ailelerine adayan, her daim hürmetlerin en büyüğünü hak eden annelerimizin Anneler Günü’nü en içten dileklerimle kutluyor, ahirete irtihal etmiş tüm annelerimizi rahmetle ve minnetle yâd ediyor, bütün annelerimize sağlık, mutluluk ve huzur içinde bir hayat diliyorum.