Trabzon'da üç cami birleştirildi!

1965 yılına kadar tek camisi olan köyde şimdi iki cami daha yapıldı.

Ancak cemaat eskiden olduğu gibi hiç olmazsa cuma ve bayram namazlarını tek camide kılma kararı verdi. Bu karar mahallede bazı kişilerce kabul görmüyor. Haberin ayrıntılarını Yaşar Falcı anlattı.

Falcı sözlerinde, "Bundan yaklaşık 55-58 yıl öncesine kadar Yenice Mahallesinde Cuma ve Bayram namazları tek bir camide kılınıyordu. O zamanlar köy olarak adlandırılıyordu. 1965-67 civarlarında köyün aşağı mahallesi küçük bir mescidleri vardı. Onu yıkıp yerine daha büyük bir cami yaptılar ve ona bir de kadro aldırıp cuma ve bayram namazlarını yaptıkları camide kılmaya başladılar" dedi.

Mescit yıkılarak cami yapıldı
Yıllar önce mescidin yıkılarak cami yapıldığını söyleyen Falcı, "1992 yıl civarlarında da, Yenice köyünün küçük Kalanas Mahallesi'nde de önceden kadrosu alınmış var olan küçük bir mescidi yıkıp mahalleli yerinde yeni bir cami yaptırdı. Böylece onlar da cuma ve bayram namazlarını küçük Kalanas Mahallesindeki yaptıkları camide kılmaya başladılar.

Yenice Köyünde 1965 yıllarına kadar 1 camide, 1965-1992 yıllarına kadar 2 camide, 1992-2020 yılına kadar da 3 camide de cuma ve Bayramları kılmaya devam ettiler" dedi.

"Gereği ne ise, ilgili Müftülüklerin bileceği bir iş"

Cemaatin azlığı sonrası farklı bir uygulamaya geçildiğini anlatan Yaşar Falcı şunları söyledi.

"Özellikle kış aylarında cemaatin azalması söz konusu olunca, ilçe müftüsünün de rızasıyla ve şimdiki adıyla Yenice mahallesinin cemaat ekseriyet ittifakı ile 2020'den beri CUMA VE BAYRAM namazlarını orta (yani : 1965 yılına kadar kıldıkları) camide kılmaya başlamışlar. Vakit namazlarını ve ezanları her imam görevli olduğu camide vazifelerine devam etmektedirler. Bu birliktelikten rahatsız olan iki üç kişinin, konuyu saptırarak, manipülasyonla, şikayetle cuma ve bayram namazlarını, bir önceki hale, yani: her üç camide de kılınmasını istiyorlar. Gereği ne ise, ilgili Müftülüklerin bileceği bir iş".

GÜNEBAKIŞ GAZETE