Trabzon'da 10 Hafızın İcazet Merasimi Gerçekleşti

Trabzon Haber Merkezi | Trabzon İl Müftüsü Selami Aydın, Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi, Erenler Kur’an Kursu Mezunlarından İlçe Müftüsü Erdoğan Dalkes, AK Parti ilçe Başkanı Şaban Bıyık, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Yapılan sohbetler, getirilen salavatlar ve okunan Kur’an tilavetleri ardından Hafızlar; Hafız Abdurrahman Soydeğer, Hafız Ali Kayış, Hafız Arif Köse, Hafız Batuhan Çelikkol, Hafız Furkan Dalkes, Hafız Fatih Dalkes, Hafız Samet Alemdar, Hafız İsmail Küçük, Hafız Mert Halil ve Hafız Soner Akdağoğlu kürsüye çıktı.

Hafızların tilavetlerinden sonra sunucu İbrahim Demiray Kurs hakkında bilgi vererek yardım kampanyası başlattı. 90 civarında öğrencinin olduğu Erenler Kur’an Kursunda hafızlık eğitimi alırken Erenler İmam Hatip Ortaokulunda da örgün öğretimine devam edebilme olanağı olan Erenler Kur’an Kursuna yardım kampanyasına yine Erenler Kur’an Kursu mezunlarından Hüseyin Akyıldız 1 milyon TL nakdi yardım sözü verdi. Eren Kaynak, Vadi Taş Fırın, Osmanoğlu İnşaat, Koçaslan inşaat gibi firmaların nakdi yardımları yanında cemaatten de yardım ve zekat toplandı.

Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi yaptığı konuşmada; ”Erenler Kur’an Kursumuzun 35. dönem icazet programına İlçe Başkanımız Sn. Şaban Bıyık ve kıymetli hocalarımız ile katılım sağladık. Hafızlarımızın yetişmesinde emeği olan Sn. Halil Öksüzali ve diğer hocalarımıza minnet ve şükranlarımızı sunuyoruz. Allah böyle evlatlarımızın sayılarını arttırsın. Hepsini canı gönülden tebrik ediyoruz.” dedi.