Ortahisar ile Elbistan kardeş şehir olacak!

Ortahisar Belediye Meclisi mart ayının ilk toplantısını yaptı

Ortahisar Belediye Meclisi’nin mart ayı ilk toplantısı belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, yönetiminde gerçekleştirildi. Melis toplantısı deprem şehitleri için 1 dakikalık saygı duruşuyla başladı.

Başkan Genç, toplantı öncesi 6 Şubat’ta Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerde hayatını kaybeden vatandaşlara Allah’tan rahmet, yaralananlara şifa diledi. Genç, saygı duruşunun ardından yine deprem şehitleri için Fatiha okunmasını istedi.

“YAŞANAN AFET DEPREM LİTERATÜRÜNÜ DEĞİŞTİRECEK”

Depremle ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Genç, yaşanan depremin yeryüzünde karada vuku bulan en büyük depremlerden bir tanesi olduğuna vurgu yaparak, ''Millet olarak büyük bir hüzün yaşıyoruz. 45 bin 89 can kaybımız var. Deprem bilimiyle uğraşan bilim insanlarını takip ettiğimizde kara depremlerinde yeryüzü kurulduğu andan itibaren en büyük depremi yaşadık. Ön istatistiklere girecek şekilde ardı ardına gelecek 2 deprem ve binlerce artçı depremler oldu. Ciddi miktarda can kayıplarımız ve yaralılarımız var. Bütün milletimize başsağlığı dileğimizi ifade etmek istiyorum.” dedi.

“BÜTÜN TRABZON OLARAK SEFERBER OLDUK”

Deprem bölgelerinde Trabzonluların yapılan çalışmalara öncülük ettiğini görmekten büyük bir gurur duyduğunu ifade eden Genç, “İki kez bölgeye gittim. Oraya giden arkadaşlarımız ilk andan itibaren arama kurtarma çalışmalarına iştirak ettiler. Trabzon olarak bütün belediyelerimiz seferber olduk. Trabzonluların oradaki dayanışmaya öncülük ettiğini görmek, o hüznü yaşarken bir taraftan da gurur vericiydi. Şu sözü duymak anlamlıydı. Her 3 plakadan biri 61…Bu sözlerden çok gururlandık. Şu anda 87 çadırımız AFAD’dan aldığımız çadırlarla beraber 125 çadırdan oluşan bir çadırkent kurduk. Belediyemizin desteğiyle 52 tır malzeme gönderdik. Toplamda 159 personelimiz bölgede görev yaptı. 35 personelimiz hâlâ bölgede destek veriyor. Dönüşümlü olarak ekiplerimiz orada çalışıyor. Bizim Adıyaman ile Hatay’ın Altınözü ilçesine ilk giden ekibimiz arama, kurtarma çalışmalarına katıldı. Akabinde barınma için çalışmalara başladık. Sonrasında aşevi ve çadır kuruldu. Tedarik ettiğimizi ettik, edemediğimizi kendi tesislerimizde ürettik. Adıyaman’da Çadırkentimiz var. Hem Adıyaman hem de Hatay’da ise aşevimiz var.” şeklinde konuştu.

“CİDDİ MANADA BİNA YIKIMI VE CAN KAYIPLARI OLDU”

Deprem felaketinden çok büyük ölçüde etkilenen Elbistan ilçesini ziyaretinde yaptıkları görüşmeler neticesinde kardeş şehir olmak için mutabakata vardıklarını ifade eden Genç, “Elbistan ile kardeş şehir olunması konusunda mutabakata vardık. Elbistan, tabi büyük yıkımın olduğu Hatay, Maraş ve Adıyaman’dan sonra bina yıkılmasına epeyce maruz kalan ilçemizdi. 2. depremin Elbistan merkezli olması hasebiyle ciddi manada orada bina yıkımı oldu ve enkazda kalan canlarımız oldu. Bundan dolayı Elbistan ile hem Akçaabat Belediyemiz hem de Ortahisar Belediyemiz kardeş şehir olmak için mutabakata vardı. Zaten daha önceden yapılan protokolle Kahramanmaraş ile Trabzon Büyükşehir Belediyemiz kardeş şehirdi. Şimdi biz Elbistan ilçesiyle kardeş şehir olacağız.” cümlelerine yer verdi.

Meclis toplantısında gündem dışı olarak gelen Ortahisar Belediyesi ile Kahramanmaraş’ın Elbistan Belediyesi’nin kardeş şehir olmasına yönelik madde oybirliğiyle kabul edildi. Elbistan Belediye Meclisinin alacağı karar doğrultusunda her iki belediye arasında daha sonra imzalanacak protokolle kardeşlik ilişkisi resmiyet kazanacak.