Trabzonspor'dan 2 bomba birden!

Süper Lig'de geçtiğimiz sezonu şampiyon tamamlayarak 38 senelik hasretine son veren Trabzonspor'da işler bu sezon istenildiği gibi gitmedi.

Bu sezon şampiyon olduğu dönemin çok uzağında kalan bir performans sergileyen bordo-mavili ekip, sezonu 57 puanla 6. sırada tamamladı.

 

Ligde ise 38. haftanın kapanış mücadelesinde Başakşehir'e konuk lan Fırtına, sahadan 3-1'lik skorla mağlup ayrılarak sezonu mağlubiyet ile tamamladı.

 

BÜTÇE DÜŞÜYOR KALİTE ARTIYOR

Trabzonspor, bir yandan transfer harekatına devam ederken diğer yandan bütçe planlaması yapıyor.

   

Bu sezon kurulan 42 milyon Euro'luk takım, ayrılan isimler sonrasında 32 milyon Euro'ya düştü.

 

Hedef ise 25 milyon Euro seviyesine inebilmek. Teknik direktör Bjelica'nın raporu doğrultusunda, yönetim transferde ince eleyip sık dokuyor.

 

YENİ SEZON ÇALIŞMALARI BAŞLADI

Bordo-mavili ekip, yeni sezon için kadro kalitesi yüksek olan bir yapılanma oluşturmak için çalışmalarına şimdiden başladı.

 

Bu doğrultuda ise çalışmalara şimdiden başlayan bordo-mavili ekip; Nenad Bjelica'nın iki eski öğrencisini kadrosuna katmak için vitesi yükseltti ve oyuncuların kulüpleriyle görüşmelerde mutlu sona bir hayli yaklaştı. İşte o isimler...

İLK BOMBA ORSİC

Gelecek sezonda takımı yenilemek için düğmeye basan Trabzonspor'da Mislav Orsic ile Bruno Petkovic için görüşmeler olumlu ilerliyor.

 

 

2022- 23 sezonunun devre arasında Southampton'a transfer olan Orsic, takımı küme düşünce ayrılık gündeme gelirken Fırtına, her iki kanatta da oynayabilen Hırvat futbolcu için satın alma opsiyonlu kiralama teklifi ile masaya oturdu.

 

İngilizler ayrılığa sıcak bakarken oyuncu da Bjelica faktörü ile Trabzonspor'a olumlu sinyal verdi.

 

İKİNCİ BOMBA PETKOVİC

Bordomavililerin masada olduğu bir diğer isim Bruno Petkovic için de görüşmeler iyi yönde ilerliyor.

 

KONTRATI BİTİYOR

28 yaşındaki golcünün Dinamo Zagreb'den ayrılmaya sıcak baktığı ve eski hocası Bjelica ile Trabzon'da buluşarak kariyerinde yeniden çıkış istediği öğrenildi.

 

Oyuncunun, Hırvat kulübü ile 1 sezon kontratı kalması nedeniyle bordo- mavililerin eli güçlenirken teknik direktör Nenad Bjelica da iki eski öğrencisi ile sık sık görüşerek arayı soğutmuyor.

KAYNAK: SABAH GAZETE