A Milli Takım kadrosu açıklandı! Trabzonsporlu...

2024 Avrupa Şampiyonası Elemeleri'nde Ermenistan ve özel maçta Japonya ile karşılaşacak A Millî Takımımızın aday kadrosu açıklandı.

A Milli Takım'a Yusuf Sarı, Kazımcan Karataş ve Bertuğ Yıldırım ilk kez davet edildi.

Trabzonspor'dan ise sadece Uğurcan Çakır yer aldı.

Teknik Direktör Stefan Kuntz tarafından belirlenen kadroda şu futbolcular yer aldı:

KALECİLER: Altay Bayındır, Mert Günok, Uğurcan Çakır

DEFANS: Onur Bulut, Zeki Çelik, Abdülkerim Bardakcı, Cenk Özkacar, Çağlar Söyüncü, Merih Demiral, Ozan Kabak, Kazımcan Karataş, Mert Müldür

ORTA SAHA/FORVET: Cengiz Ünder, Yusuf Sarı, Hakan Çalhanoğlu, İsmail Yüksek, Orkun Kökçü, Salih Özcan, Salih Uçan, İrfan Can Kahveci, Kerem Aktürkoğlu, Barış Alper Yılmaz, Bertuğ Yıldırım, Umut Nayir

A Milli Takım'a davet edilen oyuncular, 3 Eylül Pazar günü saat 18.00'den itibaren TFF'nin Riva'daki Hasan Doğan Millî Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde toplanmaya başlayacak.

Eskişehir'de oynanacak Ermenistan maçına bu tesiste hazırlanacak Ay-Yıldızlılar, ilk çalışmasını da 4 Eylül Pazartesi günü saat 18.00'de gerçekleştirecek. Bu antrenmanın ilk 15 dakikalık bölümü medyaya açık olacak.

A Millî Takım kafilesi, 6 Eylül Çarşamba günü saat 15.00'te Türk Hava Yolları'na (THY) ait uçakla Eskişehir'e gidecek.

A Millî Takım Teknik Direktörü Stefan Kuntz ve bir futbolcu, 7 Eylül Perşembe günü saat 19.15'te Ermenistan maçına ev sahipliği yapacak Eskişehir Yeni Stadyum'da bir basın toplantısı düzenleyecek. Ay-Yıldızlılar, maç öncesindeki resmî idmanını toplantının ardından 20.00'de bu tesiste gerçekleştirecek.

Türkiye - Ermenistan müsabakası, 8 Eylül Cuma günü 21.45'te başlayacak.

A Millî Takım, Japonya ile Belçika'nın Genk kentinde oynayacağı özel maç için 10 Eylül Pazar günü saat 15.00'te THY'ye ait uçakla Eskişehir'den Hollanda'nın Maastricht kentine gidecek; ardından da kamp yapacağı Sittard kentine geçecek.

A Millî Takım Teknik Direktörü Stefan Kuntz ve aday kadrodan bir oyuncu, 11 Eylül Pazartesi günü TSİ 17.15'te maçın oynanacağı Cegeka Arena'da bir basın toplantısı düzenleyecek. A Millîler, karşılaşma öncesindeki resmî antrenmanını da bu statta saat TSİ 18.00'de yapacak.

12 Eylül Salı günü oynanacak Japonya - Türkiye mücadelesi TSİ 15.20'de oynanacak.