Vali Aziz Yıldırım Tarım ve Orman Bakanlığı Organizesinde ‘Geleceğe Nefes Cumhuriyete Nefes’ Sloganıyla Başlatılan Fidan Dikim Etkinliğine Katıldı

Trabzon Haber Merkezi | Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, öğrencilerle 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü etkinlikleri kapsamında ‘Haydi Türkiye, Yeşil Vatan İçin Hep Birlikte Fidan Dikmeye’ sloganı ile belirlenen alanlara fidan dikimi gerçekleştirdi.

Fidan dikim törenine Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, Orman Bölge Müdürü Emin Yıldız, siyasi ve STK temsilcileri, il protokolü, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Konuşmasında fidan dikim tarihinin, günün ve saatinin farkındalık oluşturmak için özel seçildiğini ifade eden Vali Yıldırım, “Hep söylediğimiz bir sloganımız var. Fatih’in fethettiği, Yavuz’un yönettiği, Kanuni Sultan Süleyman'ın burada doğup eğitim gördüğü ve Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün üç defa ziyaret ettiği bir ilde yaşıyoruz. Onlar bize bu toprakları yurt ettiler. Bize düşen görevde bu yurdu korumaktır.

Bugün burada yapacak olduğumuz etkinliğin örnek olması için fidanları toprak ile buluşturarak bu toprakları korumanın bir yolunu daha birlikte icra etmiş olacağız. Aksi takdirde her yıl milyonlarca toprak afetler sonucu denize gitmektedir. Bunu korumanın bir tek yolu var toprağı yeşil tutabilmek, işleyebilmek, sahip çıkabilmektir.

Bugün burada gençlerimizle, yavrularımızla,  büyüklerimizle, hanımefendilerle beyefendilerle hep birlikte fidan dikimi gerçekleştireceğiz. Fidanları birlikte toprak ile buluşturacağız. Cumhuriyetimizin 100. yılı nedeni ile Türkiye yüzyılı nedeni ile 2023 tane fidan dikilecek bunları zamanla arttıracağız.

Valiliğimizin, okullarımızın, üniversitelerimiz örnek orman alanları mevcut. Gençlerimize yeşilin ne kadar önemli olduğunu ağaç dikmenin ne kadar kıymetli bir iş olduğunu gelecek nesillere yeşil bir ortam yeşil bir vatan bırakabilmek için bunun ne kadar gerekli olduğunu anlatmalıyız.

Karadeniz en çok yağış alan en yeşil bölgelerimizden bir tanesidir. Ama Türkiye’mizin her karış toprağı bu kadar şanslı değil. O yüzden Türkiye’nin her tarafını özellikle ağacın az olduğu, yağışın az olduğu bölgelerde ağaç dikmeliyiz.  Bu fidanlar toprakta tutunacak zamana kadar ona bakmanın ve onunla ilgilenmenin ne kadar önemli olduğunu bu bölgenin dışında yaşayan insanlar çok daha iyi biliyordur. 

Onun için biz hem bu bölgede hem de Türkiye’mizin her karış toprağında yeşili muhafaza etmek için elimizden gelen gayreti göstermeliyiz. Sadece dikmek değil bunu muhafaza etmek onun kırılmasını engellemek onun birileri tarafından tahrip edilmesine engellemekte bizim başlıca görevlerimizden biri olmalıdır. Peygamber efendimizin bir hadisi şerifini burada sizinle paylaşmak isterim. ‘Kıyamet koparken bile olsa elinizde bir fidan varsa onu dikin’ demişti dedi.

Konuşmaların ardından Vali beraberindekiler ve öğrenciler birlikte fidan dikimi gerçekleştirdi.