Tonya Şehitlik Anıtı'nın Açılışı Vali Ustaoğlu'nun Katılımıyla Yapıldı

Açılışa Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Tonya Kaymakamı Muhammet İkis, Vakfıkebir Kaymakamı Hacı Arslan Uzan, Tonya Belediye Başkanı Osman Beşel, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta, Trabzon Üniversitesi Rektörü Emin Aşıkkutlu ve vatandaşlar katıldı. 

Açılışta konuşma yapan Vali Ustaoğlu, “Bugün burada çok anlamlı bir açılışı hep birlikte gerçekleştiriyoruz.Bu vatan için bu millet için, bayrak için, ezanlarımız için canlarını feda eden şehitlerimiz uğruna ne yapsak azdır.Bugün bir nebzede olsa ruhlarını şad etmek, hatıralarını gelecek kuşaklara aktarmak adına Tonya ilçemizde şehadete yürüyen birçok şehidimizin hatırasını yad etme adına güzel bir anıtın açılışını birlikte yapıyoruz. 

Bugün buralarda huzur içersinde uyuyorsak, gece gündüz demeden ekmeğimiz, aşımız için işimize gidebiliyorsak Anadolu topraklarında şahadete yürüyen şehitlerimiz sayesindedir. Bu toprakların her bir karışında şehitlerimizin kanı var. Ezanlarımız susmaması, bayrağımızın göklerden inmemesi adına ne yapsak azdır. Bu anıtın hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. “ dedi.

 

Konuşmaların ardından Vali Ustaoğlu beraberindekilerle  birlikte dualar eşliğinde anıtın açılışını gerçekleştirdi.