Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu’nun Engelliler Günü Mesajı

Ustaoğlu, mesajında; Dünyayı tüm bireyler için yaşanabilir kılmak, daha duyarlı ve daha sorumlu bir anlayışla farkındalıklar oluşturmak için Birleşmiş Milletler tarafından “Dünya Engelliler Günü” olarak kabul edilen 3 Aralık Günü; engelli vatandaşlarımızın sorunlarına ve ihtiyaçlarına dikkat çekmek, farkındalık oluşturmak ve insanlığın her bir ferdine engelsiz bir yaşam sunabilmek adına önemli bir tarihtir.

İnsana verilen değerin en belirgin yansıması engellilere verilen değer ve onlara sağlanan kolaylıklardır. İnsanı merkez alan ve bütün hizmetlerinde insanı önceleyen, “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın” anlayışıyla hareket eden ve insanı “Yaratılmışların en şereflisi” olarak gören bir medeniyet, yönetim anlayışı ve köklü geleneğin mensupları olarak bizler; her konuda engelli kardeşlerimizin hizmetinde olmaya, onları mutlu ve memnun etmeye, onları hayatın her sahasına dahil edip yaşamlarını kolaylaştırmaya büyük önem veriyoruz. Çünkü şunu çok iyi biliyoruz ki engelli bireylerimizin hayatlarını kolaylaştırabilmek ve desteklemek hepimizin en önemli sosyal sorumluluğudur. 

Devletimiz her zaman sosyal devlet anlayışıyla vatandaşlarına eşit hak ve imkânlar sunarak, onların sosyal yaşama katılımlarını artırma konusunda hizmet sunmaktadır. Bizlerin de engelli vatandaşlarımızın sorunlarına sahip çıkmak, doğru ve kalıcı çözümler üretmek, onların toplumla uyum içerisinde bütünleşerek karşılıklı saygı ve sevgi ortamında birbirlerini anlayarak yaşayabilmelerini sağlamak en büyük gayemizdir. 

Bu duygu ve düşüncelerle hiçbir farklılığın engel oluşturmadığı bir dünya dileyerek tüm engelli vatandaşlarımızın gününü kutluyor, sağlıklı ve mutlu bir yaşam geçirmelerini temenni ediyorum.