Yaz Spor Okulları Ve Engelsiz Spor Okulları Açılış Töreni

Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde gerçekleştirilen açılış törenine Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu’nun yanı sıra ASKF Başkanı Cahit Erdem, Gençlik ve Spor İl Müdürü H. Ozan Çetiner, sporcularımız ve sporcularımızın aileleri katıldı.

Törendeki konuşmasında Vali Ustaoğlu, “Trabzon’umuz güçlü bir spor alt yapısına sahiptir. Gençlik Spor Bakanlığımızın bünyesindeki tesisler ile gençlerimizi ve çocuklarımızı buluşturup, farklı branşlarda kendi yeteneklerinizi ortaya koyabileceğiniz yaz okulları adı altında etkinliklerle sizleri buluşturup sosyal ilişkilerinizi geliştirmeniz son derece önemli. Siz gençler bizler için çok kıymetlisiniz. Yarın bizlerin bulunduğu konumlara sizler geleceksiniz. 1980’li yıllarda memleketim olan Düzce’de Gençlik Merkezi açıldığında ben de oradaki spor aktivitelerine katılan birisiydim. O dönemde de öğretmenlerimizin eşliğinde belli bir disiplin ile farklı branşlardaki etkinliklere katılıyordum. 

Trabzon’da geçen yıl 37 branşta yaz spor okullarımızda bu tarz aktiviteler gerçekleştirdik. Bu yıl yeniden aynı şekilde daha fazlası ile etkinliklerimizi yapacağız. Etkinliğimizi dalga dalga artırarak şehrimizin her köşesindeki çocuklarımıza, gençlerimize ulaşacağız. Şimdi olduğu gibi ileriki yıllarda da göğsümüzü kabartacak, bayrağımızı uluslararası arenada göndere çektirecek gençlerimiz sizlerin arasından çıkacak. Bu vesile ile Gençlik Spor Bakanlığımız uhdesinde, Türkiye genelinde başlayan ‘Yaza Hareketli Giriyoruz.’ sloganı ile başlatılan Yaz Spor Okulları’nın hayırlara vesile olmasını diliyorum.” dedi. 

GSB Spor Okullarına 05-18 yaş grubundaki çocuk ve gençler, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüzden alacakları Sporcu Kartı Formunu doldurarak kayıtlarını yaptırarak spor faaliyetlerine başlayabileceklerdir, diyen Gençlik ve Spor İl Müdürü Ozan Çetiner ise, “Çocuklarımızın daha güçlü ve sağlıklı olarak topluma kazandırılması için bütün illerde olduğu gibi ilimizde de özel sporcularımız dahil olmak üzere farklı branşlarda açılacak olan GSB Spor Okulları'ndan 05-18 yaş arası çocuk ve gençlerimizin faydalanması sağlanacaktır” şeklinde ifadede bulundu. 

Özellikle İlkokul ve ortaokul çağındaki çocuklarımızın yaz aylarında serbest zamanlarını, en iyi şekilde değerlendirmeleri için uzman antrenörler nezaretinde aynı anda binlerce çocuğumuza ve gencimize hizmet verecek şekilde planlanan 2022 yılı GSB Spor Okulları'nda; Atletizm, Badminton, Basketbol, Bisiklet, Boks, Cimnastik, Dağcılık, Futbol, Güreş, Halter, Hentbol, Judo, Karate, Masa Tenisi, Okçuluk, Özel Sporcular, Satranç, Su Topu, Su altı Sporları, Spor Tırmanışı Taekwondo, Tenis, Voleybol ve Yüzme olmak üzere toplam 38 spor dalında faaliyet gösterilecektir.