Ahmetcan Kaplan'a dev teklif!

Lille, Türkiye'den bir transferi daha gerçekleştirmeyi hedefliyor. Fransız ekibi, daha önce Yusuf Yazıcı'yı kadrosuna kattığı Trabzonspor 'dan Ahmetcan Kaplan'ın peşinde. 

Foot Mercato'nun haberine göre Milan, Newcastle, PSG gibi ekiplerin istediği Sven Botman'ın bu yaz takımdan ayrılması beklenirken yerine belirlenen adaylar arasında öncelikle Türkiye'den Ahmetcan Kaplan yer alıyor. Trabzonspor'un gelecek adına umut taşıdığı isimlerden Kaplan için teklif de hazırlanmış durumda. 

İşte Lille'in teklifi!

Fransız ekibi, Ahmetcan Kaplan için 5 milyon euro seviyelerinde bir teklif yapmaya hazırlanıyor. Belirtilen tutarın üstüne çıkılabileceği de aktarılmakta. Bunda Lille'in daha önce Türkiye'den yaptığı Zeki Çelik, Yusuf Yazıcı ve Burak Yılmaz transferlerinde edindiği olumlu referansın da etken olabileceği belirtiliyor.

Bu sezon kısa sürede gösterdiği performansla dikkatleri çeken 19 yaşındaki stoper için Lille'in yanı sıra Alman ekipleri Eintracht Frankfurt ve Wolfsburg'un da devrede oldukları ifade ediliyor.

AHMETCAN KAPLAN KİMDİR?

16 Ocak 2003 Trabzon doğumlu olan Ahmetcan 1.89 boyunda ve stoper olarak görev yapıyor.

Sol ayağını kullanan genç oyuncu aynı zamanda önlibero mevkisinde de görev yapabiliyor.

İlk olarak 1 Temmuz 2018 tarihinde Trabzonspor Alt kadrosunda forma giyen futbolcu daha sonra Trabzonspor U16 takımına geçmiştir.

22 Ocak 2019 tarihinde Trabzonspor U17 takımına, 4 Ağustos 2020 tarihinde Trabzonspor U19 takımına ve 11 Kasım 2020 tarihinde Trabzonspor ile üç yıllık anlaşma imzalamıştır.

Genç savunmacı geçen sezon şampiyon olan Trabzonspor U19 takımında forma giyiyordu.

18 yaşındaki futbolcu bu sezon ilk kez geçen hafta Alanyaspor karşısında Süper Lig'de Trabzonspor forması giydi.