Samsun-Sarp Demiryolu projesi hayata geçiyor

Bakan Uraloğlu, Samsun’dan bütün Karadeniz sahilinden geçecek sınıra kadar gidecek hat üzerinde çalıştıklarını ifade etti.

Bakan Uraloğlu, “Karadeniz demiryolu projesi geçmiş dönemlerde de hep gündeme gelmiştir. Bütün Karadeniz sahilinde yaşayan vatandaşlarımız böylesi müjdeli bir haberi hep bekledi. Bu da bizim iktidarımıza nasip olacak. Trabzon’a Güney’den inen ya da Karadeniz’e Güney’den inecek, çünkü Samsun, Ordu, Giresun, Rize ve Artvin’de bu konuyla çok yakından ilgileniyor. Bu konu üzerine bakanlık olarak biz şöyle bir çalışma başlatmıştık. İlk etapta Kırıkkale Delice’den Samsun’a inen YHT projesini tamamladık. Birinci etap Delice-Çorum arası, ikinci etap da Çorum-Samsun arası” diye konuştu.

HAT ÜZERİNDE ÇALIŞMALARA BAŞLADIK

Bakan Uraloğlu, “Bu etapların inşaatlarını yapacağız. Şimdi Samsun’dan bütün Karadeniz sahilinden geçecek sınıra kadar gidecek bir hat üzerinde çalışıyoruz. Oradaki bütün nüfusu alabilecek bir hat üzerinde de çalışmalarımız devam ediyor. Tabii ki bu uzun soluklu bir proje. Devletlerin hayatında ulaştırma projelerinde 5-10 yıllar çok uzun bir süre değil” dedi.