Fenerbahçe - Trabzonspor maçının hakemi açıklandı

Süper Lig'in 34. haftasında görev alacak hakemler açıklandı.

Haftanın dev maçında Fenerbahçe, sahasında Trabzonspor ile karşı karşıya gelecek. Bu büyük mücadelede hakem Abdukadir Bitigen görev alacak.

Lider Galatasaray'ın deplasmanda İstanbulspor ile karşılaşacağı maçta ise Tugay Kaan Numanoğlu düdük çalacak.

İşte haftanın diğer hakemleri:

Demir Grup Sivasspor - Kasımpaşa: Ali Şansalan

Corendon Alanyaspor - Arabam.com Konyaspor: Çağdaş Altay

Medipol Başakşehir - HangiKredi Ümraniyespor: Burak Pakkan

MKE Ankaragücü - Fraport TAV Antalyaspor: Ümit Öztürk

Vavacars Fatih Karagümrük - Adana Demirspor: Kadir Sağlam

Abdülkadir Bitigen  Trabzonspor'u katletmiş

Trabzonspor, Gaziantepspor ile deplasmanda 1 - 1 berabere kalırken maçın VAR Hakemi Abdülkadir Bitigen, direkt sonuca etki etti. Maçın son dakikalarında Gaziantep’in kazandığı penaltı öncesinde oyuncunun eliyle açık şekilde oynamasına rağmen bu pozisyonu es geçen ve maçın hakemi Fırat Aydınus’a penaltı pozisyonunu izleme tavsiyesinde bulunan Abdülkadir Bitgen, Trabzonspor’u doğrama geleneğini sürdürdü.

Abdülkadir Bitigen ismi ise Trabzonspor için yeni değil. Geçen sene Pandemi sonrasında oynanan Alanyaspor maçında VAR odasında yer alan Bitigen, cezasahasının dışında Abdülkadir Ömür’e yapılan net kartlık faulu VAR odasında izlemesine rağmen maçın hakemini uyarmamış ve diret sonuca etki etmişti.

Bitigen, Trabzonspor’un 1 hafta sonra oynadığı Ankaragücü maçına da hakem olarak atanırken bu maçta da verdiği skandal kararlarla yine bordo - mavililerin puan kaybetmesine neden olmuştu.