Putin’i Destekliyoruz; wagner’in canı cehenneme

Darbede Putin’in Yanındayız

Gece yarısı Rusya’dan gelen “darbe” haberi, Dünya gündeminin en önemli konusu oldu. Önce Kırım’ı ilhak etmesiyle, sonrasında da Ukrayna’yı harabeye çevirmesiyle uluslararası itibarı zedelenen rusya, wagner’in bu darbe girişimiyle gülünç duruma düşmüştür. Nasıl bir süper güçtür ki, Ukrayna’da 1 senedir savaşı kazanamıyor, kendi içindeki bir askeri oluşum darbe yapmaya kalkışıyor? wagner’in darbe girişimi Rusya’nın alay konusu olmasına yol açtı. Ülkenin askeri gücü, kendi ülkesinin otoritesini iki paralık eder mi?  Paralı örgüt wagner ülkesini para karşılığında amerika’ya mı sattı?

Rusya’nın yurt dışı operasyonlarında kullandığı wagner silahlı gücü, kendi devletinin yönetimine, başkanına karşı darbe yapmaya kalkıştı.
wagner paralı askerlerin ve suçluların oluşturduğu, rusya tarafından desteklenen, hatta rus resmi askeri gücünün ulaşamadığı veya resmi sıfatla olmak istemediği bölgelerde kullandığı silahlı bir rus örgütü.
Wagner ilk olarak Türkiye’nin gündemine Libya ve Suriye’de girdi. Libya’da seçimle gelen meşru hükümeti devirmeye çalışan muhaliflerin safında yer alan bu örgüt, Türkiye’nin Libya’ya meşru müdahalesiyle karşımıza çıkan bir örgüt oldu.
Türkiye Tayyip Erdoğan ile Putin’e Libya’dan wagner’in çekilmesini, aksi takdirde bombalayacağını söyledi.
Rusya, Libya konusunda kararlılığımızı görünce sustu ve hareketsiz kaldı, biz de wagner güçlerine saldırdık ve etkisiz hale getirdik kritik bölgelerde.

wagner’in bugün yaptığı açıklamada Putin’i suçlayıcı “Libya’da bizi yalnız bıraktı, lojistik desteği kesti” sözleri de bu iddiamı doğrular niteliktedir.

Maalesef gerçek şu ki, rusya da aynı amerika, ingiltere gibi paralı askeri örgütleri olan bir devlet. Kim bilir belki de süper güç olmak için böyle yapmak gerekiyor ordunuzla giremediğiniz yerlere.

PUTİN’İ DESTEKLİYORUZ

Şu veya bu, şöyle yada böyle önemli değil; hulasa seçilmiş meşru bir yönetime darbe yapılıp yönetimi ele geçirilmeye çalışılıyor.
Türkiye’nin insiyatifi dışında gelişen bir hadisedir. Bence söz konusu rusya olunca sessiz kalmak yada “gelişmeleri takip ediyoruz” demek ayıptır.
Ayıptır çünkü, 7 sene önce amerikanın uşakları bizim ülkemizde darbe yapmaya kalkıştılar ve o zor günümüzde bize ilk andan itibaren destek veren ülkeler arasında rusya da vardı.

Putin Ukrayna’da yanlış yapmıştır, Suriye’de tam da istediğimiz şekilde tavır takınmamaktadır falan filan, bunlar ayrı husus. Lakin, Libya, Azerbaycan, kısmen de olsa Suriye operasyonlarımızda Putin idaresindeki rusya bizim taleplerimize ayak diretmemiştir.

Yani, Putin’in devrilip wagner’in rus yönetimine hakim olması Türkiye-Rusya ilişkilerini feci şekilde etkileyecektir. Milli politika gereği amerika’nın ve nato’nun ülkemiz toprakları üzerindeki hain emellerine karşı rusya ile ortak politikalar üretebiliyoruz.
Demem o ki; 1- Milli menfaatlerimiz gereği, 2- Ahde vefa gereği, Putin’e destek vermeliyiz ve Çamlıca Vadisi olarak darbe hadisesinde Rusya Devlet Başkanı Vilademir Putin’i desteklediğimizi ilan ediyoruz.

NOT: Darbenin ilk saatlerinde neden bu yazıyı yazmadığımı soracak olanlara küçük bir açıklama yapma gereğim olduğunu düşünüyorum.
Her sabah yaz ve kış, kar yağarken bile Üsküdar’da denize giriyorum. Sabah ezanı vaktinde kalktığım için akşamları da erken yatıyorum. ))
Bu darbeden haberim Kız Kulesi’ne doğru yüzerken denizin ortasında oldu. Bazen yorulur, dinleniriz yüzerken, o esnada yüzme grubumdaki bir arkadaşımın hadiseden bahsetmesiyle öğrendim ve eve dönünce hemen yazmaya başladım.
İlk anda da olsa yazacaklarım yukarıda nedenlerini izah ettiğim gibi olurdu.

Milli menfaatlerimiz ve Dünyanın siyasi dengeleri Rusya’nın parçalanmaması, süper güç olarak devam etmesinden yanadır.
Rusya’nın saf dışı olduğu bir Dünya’da meydan tamamen amerika’nın ve ingiltere’nin insafına kalacaktır. amerika’nın ise ne bok olduğu mağlumdur.
wagner dini imanı para olan, para için tereddütsüz vatanını da satan bir örgüttür, dün rusya güdümünde bir oluşumdu, bugün amerika’nın menfaatine işleyecek bir hamleye imza atmıştır. Yarın, parayı veren herkesin isteğine göre rus dış politikasını belirler. Para kimde var? israilde, ingilterede, amerikada. Yaniiii wagner’in canı cehenneme!

İbrahim Tamer

Kaynak: çamlıca vadisi