Trabzon Akçaabat Festivali Tüm Hızıyla Devam Ediyor!

Binlerce Akçaabatlının doyasıya eğlendiği festivalin ikinci akşamında yurt içinden ve yurt dışından gelen halk oyunları grupları sahnede hünerlerini sergilediler. Gündüzü renkli gecesi şenlikli geçen 31. Uluslararası Akçaabat müzik ve Halk Oyunları Festivalinin ikinci akşamında Sıla Kurt, Selim Seyis ve Ece Seçkin sahne aldı.

ECE SEÇKİN COŞTURDU

31. Uluslararası Akçaabat Müzik ve Halk Oyunları Festivalinin ikinci akşamında sahne alan Ece Seçkin bitmeyen enerjisi, muhteşem sahne performansı ve sevilen eserleriyle Akçaabatlıları coşturdu. Dinleyenlerin tezahüratlarının eksik olmadığı gecede eğlence tavan yaptı. Festival alanını hınca hınç dolduran Akçaabatlılar Ece Seçkin’in birbirinden güzel şarkılarına hep bir ağızdan eşlik ettiler. Eğlence rüzgarının hiç durmadığı konserde, Akçaabatlı hayranlarından tam not aldı.
Konserin sonunda Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim ve eşi Yasemin Ekim, Ece Seçkin’e plaket takdim ettiler.

Gündüzü ayrı renkli, gecesi ayrı şenlikli festivalde yurt dışından ve Türkiye’nin çeşitli illerinden Akçaabat’a gelen Halk Oyunları ekipleri sadece Akçaabat’ta değil Trabzon Ganita’da da gösteriler yapıyor.

 Akçaabat, geçmişten beri Trabzon’la hem fiziki olarak hem kalbi olarak bütünleşmiştir diyen Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, “31. Uluslararası Akçaabat Müzik ve Halk Oyunları Festivali programını çok geniş kapsamlı hazırladık. Yurt içinden ve yurt dışından farklı yörelere ait halk oyunları gruplarını şehrimizde misafir ediyoruz. Ekipler sadece Akçaabat’ta değil Trabzon Ganitada da gösteriler yapıyor. Oradaki hemşehrilerimiz de farklı kültürlerin yörelerine özgü oyunları izleme fırsatı elde ediyor. Böylece Trabzon’daki hemşehrilerimizi de festivalimizin eğlencesine şahit oluyor. Festivalimiz kapsamında Ganitada  halk oyunları gruplarının gösteri yapmasına gönülden destek veren ve katkı sağlayan, her zaman yanımızda olan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanımız Murat Zorluoğlu’na teşekkür ediyorum. Festivalimizin ikinci akşamında bizlere eğlence ve müzik dolu bir gece yaşatan Ece Seçkin’ e ve ekibine de teşekkür ediyorum. Dinamikliği, sahne performansı ve sevilen şarkılarıyla Akçaabat ”ta unutulmaz bir iz bıraktı.”  Dedi. 

HALK OYUNLARI GRUPLARINDAN ŞEHİR GEZİSİ

Akçaabat Belediyesince düzenlenen 31. Uluslararası Akçaabat Müzik ve Halk Oyunları Festivali kapsamında Türkiye’nin çeşitli illerinden ve yurt dışından Akçaabat’a gelen Halk Oyunları gruplarına Akçaabat’ın tarihi ve turistik mekanları gezdirildi.

Rusya, Ankara, Gaziantep, Çarşamba ve Akçaabat Erkek Halkoyunları Ekipleri tarihi Ortamahalle ve Ortamahalle Müzesi’ni gezerken Edirne, İnegöl, Silifke, Antalya, Moldova ve Akçaabat Kız Halkoyunları Ekipleri de Sera Gölünü ziyaret etti.

Sera Gölü ve tarihi Ortamahalle, halk oyunları gruplarının ilgisini çekti. Gruplar, Ortamahalle’nin Arnavut kaldırımlı taş sokakları ve konakları arasında yaşayan kültüre tanık oldular. Ortamahalle Müzesi’nde hem Akçaabat’ın tarihsel süreçleriyle ilgili bilgi edindiler hem de müzenin içerisindeki tarihi eserleri ve kalıntıları incelediler. 

Konu ile ilgili düşüncelerini paylaşan Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, “Biz, düzenlediğimiz festivalle, şehrimize gelenlerin yörelerine ait özellikleri halkımıza gösteriyoruz. Aynı zamanda halk oyunları gruplarımıza da Akçaabat’ın birbirinden güzel yerlerini gezdirerek onlara kendi kültürümüzü gösteriyoruz. Festival boyunca karşılıklı kültür alışverişinde bulunuyoruz. Şehrimize gelen ekipler aynı zamanda bizim için gönüllü turizm elçisi niteliği taşıyor. Kendi şehirlerinde Akçaabat’ı anlatıyorlar. Merak edip ilgi duyanlar şehrimizi ziyarete geliyor. Bu vesileyle de şehrinizin turizmini arttırıp tanıtımına katkı sağlamış oluyoruz.” Dedi.

FESTİVAL KAPSAMINDA SPORTİF FAALİYETLER DEVAM EDİYOR

31. Uluslararası Akçaabat Müzik ve Halk Oyunları Festivali kapsamında müzik, eğlence, horon ve halk oyunlarının yanı sıra sportif faaliyetler de düzenlendi.

Festival kapsamında düzenlenen Ayak Tenisi Turnuvası’nda dereceye giren  Sebat Gençlik,  Kütük Gücü, Sebat Veteran ve Efsaneler takımlarına Festivalin ikinci akşamında ödülleri verildi. 

YELKENLERİNİZ RÜZGARLA DOLSUN

31. Uluslararası Akçaabat Müzik ve Halk Oyunları Festivali Spor Müsabakaları kapsamında Yelken Yarışması düzenlendi.

Düzenlenen Yelken Yarışmasına çok sayıda spor sever katıldı.

31. Uluslararası Akçaabat Müzik ve Halk Oyunları Festivali kapsamında düzenlenen Yelken Yarışması’na katılan sporculara başarılar dileyen Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, “Akçaabatlı hemşehrilerimizi sporun her dalıyla buluşturmaya özen gösteriyoruz. Rüzgarın hakim ve yol gösterici olduğu Yelken sporu, yediden yetmişe her yaşta insanın öğrenebileceği ve hayatı boyunca yapabileceği ender sporlardan birisidir. Yelken Yarışmalarını, geleneksel hale getirdiğimiz festivalimiz kapsamında Yelken İhtisas Kulübü’nün işbirliği ile gerçekleştirdik. Toplamda üç gün süren Yelken Yarışması’na katılan tüm sporcularımıza başarılar diliyorum.” Dedi.