Ertuğrul Doğan İstanbul'da Trabzon Evi’ni ziyaret etti

Trabzon Spor Merkezi | Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan, İstanbul’da bulunan Trabzon Dernekleri Federasyonu merkezi Trabzon Evi’ni ziyaret ederek Federasyon yöneticileri ve Trabzonlularla bir araya geldi. TDF Genel Başkanı İsmail Şatıroğlu, Ertuğrul Doğan’a davete icabet ettiği için teşekkür ederek geçmişte kendisi de kulüp başkanlığı yapmış olduğu için işinin ne kadar zor olduğunu yakinen bildiğini, herkesin maddi güce sahip olabileceğini ama bu yükün altına herkesin giremeyeceğini, kendisine her türlü desteğin verilmesi gerektiğini, kurum olarak ellerinden gelen desteği esirgemeyeceklerini söyledi. Şatıroğlu daha sonra sözü Ertuğrul Doğan’a bıraktı.

En önemli makam, benim için daha ötesi yok

Sözlerine “Trabzonspor Başkanlığı benim için en önemli makamdır. Benim için daha ötesi yok” diye başlayan Ertuğrul Doğan, daha sonra özetle şöyle devam etti. “Doğma büyüme Trabzonluyum, beş yıldır İstanbul’da yaşıyorum. Gurbette yaşayan Trabzonsporluların çocuklarını her şeye rağmen Trabzonspor taraftarı olarak yetiştirdiklerini daha net gördüm. Bu çok önemli bir değerdir. Trabzonspor’un hâlihazırdaki durumunun çok parlak olmadığı açıktır. Bunda benim de payım olduğunu düşündüğüm için bütün zorluklarını bildiğim eleştirileceğimi bildiğim halde göreve geldim. Kulübün mevcut gelirleri borcunun faizini bile karşılamıyor. Bu sürdürülebilir ve yönetilebilir bir durum değildir. Trabzonspor’u bu yükten kurtarmak için elimizden geleni yapıyoruz. Bu dönem 70 milyon liradan fazla karşılıksız sponsorluk sağladık. Bunu yapmasaydık şu an borç altı milyar liranın üzerinde olacaktı. Bazı projelerimiz var, bunların hepsini açıklamamız doğru olmaz.”

Avcı neden gitti, neden geldi?

Daha sonra Ertuğrul Doğan’ın talebi üzerine soru cevap kısmına geçildi. Abdullah Avcı ve teknik direktörlük tercihi üzerine gelen bir soruya verdiği cevapta ayrılma kararının Avcı’nın kendisine ait olduğunu, kaldığı takdirde takıma zarar vereceğini ifade ettiğini açıkladı. Bjelica’nın uzun araştırmalar sonucu mücadeleci futboluyla tanındığı için tercih edildiğini, ancak sahada istenen sonuç gelmediğinden dolayı kulüp yönetimi olarak gerekenin yapıldığını ve takımı şampiyon yapmış olan Abdullah Avcı’yla yeniden anlaşıldığını söyledi.

İptal edilen kulüp üyeliklerinin geri dönüşü olmadığını söyleyen Ertuğrul Doğan, “O konu kapandı. Fakat üyelikten çıkarılanlar yeniden kulübe üye olabilirler. O açıdan bir engel yok” dedi.

Yine bir soru üzerine altyapıyla ilgili açıklamalar yapan Doğan verdiği ayrıntılı cevapta özetle şunları söyledi: “Bilindiği gibi ne zaman kulüp maddi açıdan sıkıntıya girse gözler altyapıya döner ve hazır olup olmadıklarına bakılmaksızın çok sayıda futbolcu A takıma getirilir. Doğal olarak hepsinden yeterli verim alınamaz. Biz altyapı konusunda profesyonel bir yabancı kurumla anlaştık. Meyvelerini en geç birkaç yıla kadar almaya başlayacağız. Doğal olarak Yusuf Sarı konuşuluyor ama bizden giden her futbolcu da gittiği yerde başarılı olamıyor. Cornelius örneği ortadadır.”