Bayer ve YGA‘nın Yeni Sosyal Sorumluluk Projesi Bilimle Buluş Projesi’ne Seçilen 25 Öğrenci, 101 Kampı’nda Buluştu

Bayer ve YGA’nın, Türkiye’de bilime ve bilim okuryazarlığına katkı sağlamak adına güçlerini birleştirdiği projeleri Bilimle Buluş’ta 147 öğrenci arasından projenin ilk adımı olan 101 kampına katılmaya hak kazanan 25 öğrenci belli oldu. Gerçekleştirilen 101 Kamp’ında birbirleriyle ve mentörleriyle tanışan öğrenciler, önümüzdeki dönemde yoğun bir programla kendilerini geliştirmeye devam edecek. Öğrencilerden, aldıkları eğitimler ve bilimin ışığında topluma faydalı ve yenilikçi çözümler sunan projeler geliştirmeleri bekleniyor.

 

 

Bayer ile YGA’nın, Türkiye’de bilime ve bilim okuryazarlığına katkı sağlamak adına geliştirdiği Bilimle Buluş projesi kapsamında 101 Kampı gerçekleşti. YGA’nın projeye katılan 147 öğrenci ile gerçekleştirdiği mülakatların sonucunda seçilen, Türkiye’nin dört bir yanından kampa gelen 25 öğrenci, Bilimle Buluş çatısı altında hem birbirleriyle ve mentörleriyle tanışma fırsatı yakaladı hem de süreç özelinde bilgilenerek, aldıkları eğitim ve edindikleri deneyimlerle projelerine hazırlık aşamasında kendilerini geliştirme imkanı buldu.

 

Yoğun geçen kampta öğrenciler YGA Ülke Direktörü Feyza Fulden Küçük, YGA Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Yaman, Olimpik Okçu ve Antrenör Yusuf Göktuğ Ergin ve Akademisyen Çağdaş Dedeoğlu ile bir araya geldi ve onların ilham veren konuşmalarını dinledi, merak ettiklerini sordu.

 

Bilim okuryazarlığı kapsamında başlangıç eğitimleri verildi

 

Online olarak gerçekleştirilen 101 Kampı’nda öğrenciler, Cambridge Üniversitesi’nde eğitim üzerine yüksek lisansını tamamlayan ve uluslararası öğretmenlik yapan Tuğba İnanç, YGA girişimi WeWalk Ürün Yöneticisi Mesut Yılmaz, WeWalk Global Açılım Yöneticisi Oğulcan Başkan ve Maryland Üniversitesi doktora öğrencisi Utku Noyan’dan bilim okuryazarlığı alanında başlangıç eğitimleri aldı. Ayrıca katılımcılar kampta aldıkları eğitimler ışığında Birleşmiş Milletler’in Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri “Sağlık ve Kaliteli Yaşam” ve “Açlığa Son” konuları üzerinde derinlemesine analizler yapma şansını yakaladı. 

 

Seçilen projeler Bayer’in desteğiyle hayata geçecek

 

Önümüzdeki süreçte öğrenciler, topluma yarar sağlamak adına yaşadıkları yerlerdeki sorunların çözümüne katkı sağlayacak projeler üzerinde çalışacaklar ve eğitimlerine devam edecekler. Sonrasında ise yaz tatilinde gerçekleşecek 5 günlük Yaz Kampı’nda gruplara ayrılarak Bayer’in “Daha İyi Bir Yaşam için Bilim” amacı doğrultusunda, Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri “Sağlıklı ve Kaliteli Yaşam” ve “Açlığa Son”u temel alarak çalışmalar gerçekleştirecekler. Kampın sonucunda başarılı bulunan projeler Bayer’in desteğiyle hayata geçirilecek. Ayrıca Program kapsamında seçilen lise öğrencilerine; Bayer’in girişim hızlandırma programı G4A Turkey’e seçilen startup şirketlerinde ve YGA Ventures’da staj imkânı sunulacak.