Karadeniz Teknik Üniversitesi’nden 2 ilçeye yeni bölümler

Rektörlükten yapılan açıklamaya göre, çeşitli meslek yüksekokulu ve bölüm bünyesinde yeni programlar açıldı.

KTÜ'den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Üniversitemiz Arsin Meslek Yüksekokulu bünyesinde; Malzeme ve Malzeme İşletmeleri Bölümü kapsamında Mobilya ve Dekorasyon Programı ile Ormancılık Bölümü kapsamında Ormancılık ve Orman Ürünleri Programı ile Of Meslek Yüksekokulu bünyesinde Silah Sanayi Teknikerliği Programı açıldı.

Üniversitemiz tarafından Yükseköğretim Kurulu’na (YÖK) yapılan başvuru sonucunda, Yomra Kaşüstü Mobilyacılar Sitesi ve Arsin OSB’ye oldukça yakın olan Arsin Meslek Yüksekokulu’nda, Arsin OSB Yönetim Kurulu ve Trabzon Mobilyacı İşadamları Derneği Yönetim Kurulu ile istihdam (her eğitim-öğretim yılı sonunda 8 öğrenci), burs (12 öğrenci), eğitim, staj, bilim, sosyal ve kültürel alanları kapsayan iş birliği protokollerine sahip olan ayrıca güçlü bir akademik kadrosu bulunan Mobilya ve Dekorasyon Programı ile özellikle ülkemizin gerek mevcut ormanlık alanı ve gerekse ağaçlandırmaya müsait alanları ile ormancılık açısından büyük bir potansiyele sahip olması ve bu alanda nitelikli ara eleman ihtiyacının bulunmasına bağlı olarak son yıllarda istihdamının önemli ölçüde artmasından dolayı öğrenci tercihleri noktasında ön sıralarda yer alan programlardan biri olan Ormancılık ve Orman Ürünleri Programı açıldı.

Mobilya ve Dekorasyon Programı’nın açılması ile Mobilyacılar Sitesi ve Arsin OSB içerisinde bu programı ile uyumlu birçok işletmenin bulunması sayesinde, işletmeler ile ortak eğitim-öğretim faaliyetlerinin yürütülebilmesi avantajına sahip olunmaktadır.
Ormancılık ve Orman Ürünleri Programı’nın açılması ile Trabzon’un, gerek iklim gerekse de arazi yapısı yönünden ormancılık için ideal bir yapıya sahip bulunması ve Karadeniz Bölgesi’nin orman alanı bakımından zengin illerinden birisi olması ve bu alanda nitelikli ara eleman ihtiyacının bulunmasına bağlı olarak son yıllarda istihdamının önemli ölçüde artması dolayısıyla önemli bir ihtiyaca cevap verilmiş olmakla birlikte Arsin Meslek Yüksekokulu’nun sahip olduğu 2420 m² kapalı alanı, 40 öğrenci kapasiteli 12 dersliği ve laboratuvarları ile 645 öğrenciye, Orman Mühendisliği ve Orman Endüstri Mühendisliği Bölümü laboratuvar ve atölye olanaklarından faydalanma imkânı sunulması planlanmaktadır.

Of Meslek Yüksekokulu

Silah Sanayi Teknikerliği Programı’nın açılması ile ülkemizde, Savunma ve Güvenlik Teknolojileri alanında ihtiyaç duyulan istihdam olanağını sağlanması ve milli savunma alanında, kamu ve özel sektörde nitelikli iş gücünün karşılanması amaçlanmaktadır. Program, ülkemizde ve bölgemizde kurulu bulunan (TİSAŞ) Savunma Sanayi sektörünün ihtiyaç duyduğu üretken, donanımlı, toplumsal bilince sahip, mesleki etik kurallarına hâkim teknik bilgileri özümsemiş ara eleman yetiştirmeyi hedeflemektedir. Bu bölümden mezun olanlar, Savunma Sanayi üretimi içinde yer almalarının yanı sıra tasarım, optimizasyon ve araştırma geliştirme uygulamalarında da aktif roller üstlenmektedir. Bu bölümü başarıyla tamamlayan mezunlar, talaşlı, talaşsız üretim faaliyeti içinde olan Savunma ve Silah Sanayisi alanında faaliyet göstermekte ve Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ile İmalat Mühendisliği, Makine Mühendisliği ve Mekatronik Mühendisliği bölümlerine geçebilmektedir. Ayrıca TISAŞ ile yapılan protokol, bölüm mezunları için büyük bir avantaj oluşturmaktadır.