Rize'den Trabzon'a belediyecilik farkı!

Trabzon Büyükşehir Belediyesi geçtiğimiz günlerde UKOME kararıyla hem şehir içi dolmuş ücretlerini hem de belediye otobüsü ücretlerini artırmıştı. Son 8 ayda üç kez zam yapılan dolmuş ücretleri, %277'lik bir artışla 6,5 liradan 18 liraya yükselirken, Rize’de şehir içi ulaşımın Trabzon’a göre çok daha ucuz olması dikkat çekmişti. Rize’nin sadece şehir içi ulaşımda değil Trabzon’a ulaşımda da Trabzon’dan daha uygun fiyat sunduğu ortaya çıktı.

Rize Trabzon'a ulaşımda daha ucuz

Rize Belediyesi otobüsleri ile gerçekleştirilen Trabzon seferlerinde sivil için 50 TL, öğrenciler içinse 25 TL’lik ücret belirlendi. Trabzon’un birçok ilçesinden merkez ilçe Ortahisar’a ulaşım ise daha pahalı. Trabzon’a ulaşım için Of otobüsü sivil 51.5, indirimli 41 ve öğrenci ücreti 26 TL. Rize’den Trabzon’a ulaşmak isteyenler 50 TL öderken, Of’tan Trabzon’a ulaşmak için 51.50 TL ödüyor. Beşikdüzü-Trabzon otobüs seferi de sivil 51.5, indirimli 41 ve öğrenci için 26 TL’den hizmet veriyor.

Kimi ilçeler 61, Uzungöl 104 TL

Trabzon’un sahil bandındaki ilçelerin otobüs ücreti kadar yüksek rakımlı ilçelerin belediye otobüsü fiyatları da dikkat çekiyor. Tonya ve Şalpazarı otobüsünün fiyatı 61 TL olurken, dünyaca ünlü turizm beldesi Uzungöl’e de belediye otobüsü ile 104 TL’ye ulaşım sağlanabiliyor. Ataköy Belediye otobüsü de 84 TL’lik fiyatı ile dikkat çekiyor. Atasu gibi kırsal mahallelerin belediye otobüsü ücreti ise 41 TL’yi buldu.

KAYNAK: GÜNEBAKIŞ GAZETE