Trabzonspor'un borcu açıklandı!

Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, bordo-mavililerin olağan genel kurul toplantısında açıklamalarda bulundu.

Ağaoğlu, Trabzonspor'un güncel borcunu 1 milyar 980 milyon 882 bin TL olarak açıkladı.

Toplantıda söz alan Başkan Ahmet Ağaoğlu, "185 milyon Euro civarında bir borç yüküyle devraldığımız kulübü, 105-108 milyon Euro civarı borç yüküne indirmeyi başardık.

Sürekli olarak bizim 3-4 milyar TL borcumuz olduğunu söylüyorlar. Denetleme Kurulumuz inceledi. Borcumuz 1 milyar 980 milyon 882 bin TL" ifadelerini kullandı.

"ALTYAPIYI SAĞLAM BİR ZEMİNE OTURTAMADIK"

Son yıllarda yetiştirdiği ve Avrupa'ya ihraç ettiği oyuncularla ön plana çıkan Trabzonspor'da Başkan Ağaoğlu, altyapıyla ilgili olarak da öz eleştiri yaptı. Ağaoğlu; "Yönetimin eleştirilmesi gereken en büyük konu altyapı...

Biz Trabzonspor'un altyapısını sağlam bir zemine oturtamadık. Pandemi de araya girince orada ciddi bir irtiafa kaybettik.

Belçika'da bir şirket ile bu konuda mesafe kat etmek için anlaşma sağladık" diye konuştu.

"SEZON SONUNDA KİMİN ŞAMPİYON OLDUĞUNU GÖRECEĞİZ"

Süper Lig 'deki şampiyonluk mücadelesiyle alakalı da konuşan Ağaoğlu; "Rakiplerimiz sezona iddialı transferlerle girdi. '100. yılda şampiyonluk' diyerek çok agresif başladılar.

Şu anda şampiyonluk mücadelesi veren 5-6 takım var. Yine söylüyoruz şampiyonun kim olduğunu sezon sonunda göreceğiz" diye konuştu.

Trabzonspor ''Bu formada hırs var!''.

Trabzonspor tesisleri havaalanına mı gidiyor? Ağaoğlu’ndan net sözler:

Ağaoğlu “Sonuna kadar bu projenin karşısında duracağım. Başaramazsam istifa ederim” ifadelerini kullandı.

Bir yeni havaalanı projesi var ve yaptığımız incelediğimizde tesislerimizin yüzde 90 ı projeye gidiyor. Ben eski bir pilot olarak Trabzon şehrinin daha büyük bir havaalanına ihtiyacı olduğunu düşünmüyorum.

Trabzon havaalanı 300 uçağı kaldıracak kapasitede. Ben sadece şunu söylüyorum bu şehrin yeni havaalanına ihtiyacı yok yeni spor tesislerine ihtiyaç var.

Ben bunun karşısında duracağım başaramazsam istifa ederim. O tesislerin Trabzonspor’un elinden alınmasına sonuna kadar karşıyım. Ve mücadele edeceğim.

Görevi bırakmamı isteyenler var ise onu bilemem.

Stadların kiralama hakkımız yok. Spor bakanlığına ait. Cumhurbaşkanımıza ziyarete gittiğimizde 29 yıllığına Trabzonspor’a kiralanmasını istedik. Spor bakanımıza talimat verdi. Kulüpler birliği ile yine ziyarete gideceğiz sayın cumhurbaşkanımıza yine ileteceğim.

Tesislerin kamulaştırılması ben geldiğimde de söyleniyordu. 50-60  milyon tl..

İsim hakkın 20 milyon gibi gelirler. Nerde bu paralar. Orada elinizde inanılmaz bir değer var. Bir tarafı deniz diğeri orman. 5 modern antrenman sahası. Bugün Akyazı’daki zeminin birebir aynısı. Bizim amacımız orayı daha da geliştirmek.

Şimdi havaalanından dolayı çok da izole bir alan. Nerede bulacağız böyle bir alan. Yeniden denizi mi dolduracağız? Kulübünün çalışanları üzerindeki psikolojik etkisini de göz ardı edemeyiz. O tesisler o kulübün abidesidir anıtıdır. Biz o tesisleri 100 milyon TL değer içmek falan. Eğer o tesisler benim başkanlığımda elimizden alınırsa ben kulübe ihanet etmiş sayarım.