KKTC Cumhurbaşkanı Tatar, Trabzon'da Rauf Denktaş Sergisi'ni Gezdi

Trabzon Haber Merkezi | Cumhurbaşkanı Tatar’a ziyaretinde Vali Aziz Yıldırım, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Atilla Ataman, KKTC Trabzon Başkonsolosu Erek Çağatay, İl Protokolü ve diğer ilgililer eşlik etti.

Belediyede yapılan görüşmelerin ardından KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Vali Aziz Yıldırım beraberindekilerle KKTC’nin Kurucu Cumhurbaşkanı Merhum Rauf Denktaş’ın anısına düzenlenen fotoğraf sergisinin açılışını gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, "Trabzon’da olmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum. Bizlere göstermiş olduğunuz yakın ilgi ve alakadan dolayı çok teşekkür ediyorum. Bağımsız Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden Anadolu’ya baktığımızda sevgi ve muhabbeti görüyorum. Çünkü bizim yüreğimiz bir, gönlümüz bir. Hep birlikte yürekli bir mücadele ortaya koyuyoruz. Merhum Cumhurbaşkanımız Rauf Denktaş’ı rahmetle anıyorum. Onun mücadelesini sonuna kadar sürdüreceğiz. Bu serginin düzenlenmesinde katkısı olan herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Serginin açılışında bir konuşma yapan Vali Aziz Yıldırım, "Kıbrıs'ı kendimizden bir parça olarak görüyoruz. Kıbrıs'ın davası bizim de davamızdır. Bunu hiçbir zaman unutmadık. Kıbrıs deyince aklımıza ilk merhum kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş ve Dr. Fazıl Küçük geliyor. İkisi de Kıbrıs'la özdeşleşmiş önemli değerlerdir. Allah'tan onlara rahmet diliyorum. Bu fotoğraf sergisinde emeği geçen başta Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç olmak üzere herkese teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Konuşmaların ardından KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve Vali Aziz Yıldırım beraberindekilerle serginin açılışı gerçekleştirdi.