Nenad Bjelica sert konuştu! "Kimse kulüpten büyük değil"

Bordo-Mavililer, Süper Lig'in 3. haftasında taraftarı önünde Çaykur Rizespor'a 3-2 mağlup oldu. Galatasaray yenilgisi sonrasında art arda 2. maçını da kazanamayan Trabzonspor'da kaybedilen Karadeniz Derbisi sonrasında teknik direktör Nenad Bjelica oldukça mutsuzdu.

Sonucun sürpriz olduğunu söyleyen Hırvat çalıştırıcı, "Sürpriz ama belki hak edilmiş bir mağlubiyet olarak ifade edebiliriz. Rakibimizin hak ettiğini söyleyebiliriz. Tuzaklarımız da vardı ama rakibimiz kendi bulduğu fırsatları değerlendirdi. Biz fırsatları değerlendiremedik. Maçın sonucu farklı olabilirdi ama rakibimiz hak ettiği bir galibiyet aldı" dedi.

Bjelica sözlerini şu ifadelerle noktaladı:

2-0'dan sonra daha taze oyuncularla birlikte oyuncularımızı daha öne yollamaya başladık. Yapmamız gereken buydu, hücuma gitmek zorundaydık. Maalesef istediğimiz gibi olmadı.

'Santrfor ve orta saha istiyoruz'

"Her oyuncunun yokluğunu hissedersiniz ama bu bir bahane olamaz bizim için. Aramızda katmaya çalıştığımız pozisyonlar var. Bunların arasında santrfor ve orta sahayı sayabiliriz. Bu oyuncuların aramıza en kısa sürede katılmasını umuyoruz. 10 yeni oyuncumuz var. Oyuncuların birbirine adaptasyon sağlaması için bir süreç gerekli. Biz de en kısa sürede bunu tamamlamak istiyoruz."

'Abdülkadir konusunda hata yaptım'

Bjelica, Umut Bozok'un 11'de başlaması ve Abdülkadir Ömür'ün kulübede olması konusunda kendisine yöneltilen sorulara da, "Yanlış bilmiyorsam milli takımda oynayan bir oyuncudan bahsediyoruz burada. Ona ya da Polonya liginde oynamış genç bir oyuncuya bu tür bir baskının yapılmasını adaletsiz buluyorum. Ben elimde o an en iyi durumda gördüğüm oyuncuları oynatmaya çalışıyorum. Geçen sezon bizimle beraber olduğu 8 maçta 5 gol attı. Bütün antrenmanlarda özverisi ile mücadele etmeye çalışan oyuncunun ne kadar değersizleştirmeye çalışıldığını anlamıyorum. Abdülkadir Ömür’ü 11’de oynatmamak benim kararımdı. Bazen hata yapabilirim ama bu benim kararımdı."

Bjelica, takımda bir parça olmak için çaba harcamayanların, takım ruhunun içerisinde olmayanların takımda olamayacağını değerlendirerek, "Hiç kimse takımın üstünde değil. Kimse takımdan büyük değil." sözlerine ekledi.