OFTUR Turizm Haunedy'de!

Doğu Karadenizde turizmin her alanda gelişmeye devam ettiğini söyleyen OFTUR Turizm sahibi Coşkun İhtiyaroğlu, bölgede en önemli ihtiyacın, turizmi mevsimsel ve bölge olarak çeşitlendirmek olduğu söyledi. İhtiyaroğlu, “Doğu Karadeniz Bölgemiz, Ortadoğu başta olmak üzere çeşitli ülkelerden ve şehirlerimizden yılda 5 milyonun üzerinde yerli ve yabancı misafir ağırlıyor. Özellikle yaz sezonunda yoğunlaşan ilgiyi karşılayabilmek için, altyapı çalışmalarının planlı ve koordineli şekilde hızlandırıldığını görmekteyiz.

Karadenizli olarak İstanbul’da yurtiçi ve yurt dışı turizm işi ile uğraşmaktayız. Bölgemizde yurt dışı turizm alanında gözlemlediğimiz en önemli konu, Doğu Karadeniz Bölgesine Ortadoğu Körfez ülkeleri dışında misafirlerin çok az gelmesi ve turizmin 2-3 ayla sınırlı olmasıdır. Doğu Karadeniz Bölgemize Ortadoğu Körfez ülkeleri ile birlikte dünyanın her tarafından misafirlerin gelmesi için, OFTUR Turizm olarak elimizden geleni yapmaya hazır olduğumuzu belirtmek isterim.

Turizmin çeşitlendirilmesi ve 12 aya yayılması konusunda ilgili Bakanlıklarımız, Valiliklerimiz, Tursab Başkanlığımız, Tursab Bölge Temsil Kurullarımız, Yerel Yönetimlerimiz, Tur Şirketlerimiz, Rehberler Odalarımız, İlgili Kamu Kurum ve Kuruluşlarımız, Meslek Odalarımız ve Basın mensuplarımızın koordineli çalışması ile mesafe alınabilecektir. Nasıl ki kendi şirketimizin bulunduğu İstanbul’a dünyanın her ülkesinden ve senenin 12 ayı turist geliyorsa, tarihi, doğal güzellikleri, kültürü, Uzungöl, Ayder gibi dünyaca bilinen yerleri olan bölgemize de, her ülkeden tüm yıl misafir gelmesi için gayret göstermeliyiz.

Faaliyetteki Trabzon Havalimanı, Ordu-Giresun ve Rize Havalimanları ile Karayollarımız ve yapımı devam eden Yeşil Yol projesinin de bitirilmesi ile birlikte, bölgemiz çok daha fazla yerli ve yabancı misafir ağırlayabilecek kapasitedir. Yerli ve yabancı misafirlerimiz için ihtiyaç olan Doğal Yöresel Hediyelik Ürünler alanındaki, Haunedy Alışveriş Merkezini bölgemize kazandırdıkları için işyeri sahipleri Ali Rıza Köroğlu ve Ömer Ziya Sarıalioğlunu da tebrik ediyor, İnşallah 2023 senesinin Bölgemiz ve Ülkemiz için güzel geçmesini temenni ediyorum.” Dedi.