Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, muhtarlarla iftarda buluştu

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Ortahisar muhtarlarıyla 8. kez iftar buluşmasında bir araya geldi. İftar programına; Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Başkanı Bekir Aktürk, Ortahisar Muhtarlar Derneği Başkanı Adil Alemdağ ile çok sayıda muhtar aileleriyle birlikte katıldı.

“BÜYÜK BİR AFET YAŞADIK”

İftardan sonra muhtarlara hitap eden Genç, Türkiye’yi sarsan asrın deprem felâketine değinerek şöyle konuştu: “Yüce Rabbimize şükürler olsun ki, bir kez daha bu Ramazan akşamında bir aradayız. Bizim Ramazan buluşmalarımız geleneksel oldu. 2014’den beri zaten 30’u aşkın kez bir araya geldik. Ramazan-ı şerif hürmetine Cenâb-ı Allah ülkemizi, milletimizi afetlerden korusun inşallah. 6 Şubat’ta ülkemiz büyük bir afetle karşı karşıya kaldı. Bekir Başkanımızla, kuruluşlarımızla dört defa deprem bölgesine gittik. Hakikaten orada insanlarımız zor durumda. Bir kez daha hayatını kaybeden bütün vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Yakınlarına başsağlığı ve sabır diliyorum. Bizim inancımıza göre onlar şehittir. Yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum.”

“ASIL OLAN HOŞ SEDA BIRAKMAKTIR”

Genç, güzel hizmetler yaptığını ve yapmaya da devam edeceğini dile getirerek, “9. senemizde de beraberiz. Aramızdan ayrılan, vefat eden muhtarlarımıza bir kez daha Allah’tan rahmet diliyorum. Asıl olan gök kubbede bir hoş seda bırakmaktır. Onlar hoş seda bıraktılar. Güzel hizmetler yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz inşallah. İnşallah, biz de güzel sözlerle anılanlardan oluruz. İnşallah, sizlerle birlikte şehrimizde huzur içerisinde, sükûnet içiresinde Ramazan’ı geçireceğiz. 87 mahallemizde de elbirliğiyle Yüce Allah güzel bir bayram yaşamayı nasip etsin.” ifadelerine yer verdi.

“AHMET BAŞKAN VARSA, SORUN YOK”

Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Başkanı Bekir Aktürk ise konuşmasında Başkan Genç’in muhtarların derdine derman olduğuna vurgu yaparak şunları aktardı: “Hepinize hayırlı Ramazanlar diliyorum. Başkanımız davet etti geldik, her zaman davet ediyor. Sözü fazla uzatmaya gerek yok. Ahmet Başkan varsa sorun yok demektir. Ahmet Başkan varsa muhtarların derdine derman var demektir. Onun için kendisinin bir kez daha 5 Nisan Avukatlar Günü’nü kutluyorum. Aynı zamanda bizlere 2014’ten beri muhtarlar olarak bir mesai arkadaşlığı ilişkisiyle davranıyor. Muhtarların kalbinde, vatandaşların gönlündedir. Dahası can sağlığı diyorum. Hepinize afiyet olsun… Hepinizi saygıyla, sevgiyle selâmlıyorum.”