Rize – Artvin Havalimanı’nda taksi sorunu

Türkiye’nin deniz üzerine dolgu yapılarak inşa edilen ikinci havalimanı olan Rize-Artvin Havalimanı, 14 Mayıs 2022 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından hizmete açılmıştı.

Havaalanı açılmış olmasına rağmen taksi ihalesi yapılmadığı için gelen yolcuların evlerine gitmesi konusunda büyük sıkıntı yaşadıkları belirtiliyor. Taksi bulamayan yolcuların yaşadığı sıkıntılar, yolcuları isyan noktasına getirdi.

Fakat Havalimanı açılmış olmasına rağmen taksi ihalesi yapılmaması akıllara soru işareti bırakırken, yolculardan yükselen isyan seslerine yetkililer şu ana kadar kulak tıkadı. Türkiye’nin hiçbir havalimanında taksi durağı olmayan yer yoktur ama ne kadar ilginçtir ki bu havalimanında taksi durağı yok. İhale yapılmaması nedeniyle birçok yolcu büyük sıkıntı yaşıyor. Yolcunun büyük kısmı taksi bulamadığı için adeta isyan ediyor.

Özel bir şirketin taşıdığı yolcular da sadece belli güzergâhlardaki noktalarda inerek tekrar taksiye binmek zorunda dahi kalıyor yâda bavulları ile ortada kalıyor. Evlerine veya gidecekleri yere ulaşmak için çaba sarf eden yolcular duruma anlam veremiyor. Yetkililere soruyoruz; Rize Artvin Havalimanı’nda taksi sorunu en zaman çözülecek?

HABER: CEVAHİR TOPALOĞLU