Suudi Arabistanlı İş İnsanı Ebu Farah Trabzon Haunedy'de!

8 Yıl önce Türkiye’ye ve Doğu Karadeniz Bölgesine gelen ve bölgede turizm ve emlak gibi ticari işlerle uğraşan Suudi Arabistanlı Ebu Farah, danışmanı Muayyet El Kaddur ile birlikte 4 yıl aradan sonra tekrardan Trabzon’a geldi.

Trabzon’da Uzungöl Bölgesine Suudi Arabistanlı misafirlerin gelmesi ve bölgenin turizm ve ticaretinin gelişmesi için uğraş verdiğini ifade eden Ebu Farah, 4 yıl sonra geldiği Trabzon ve Uzungölün çok geliştiğini söyledi. Bölgenin doğası ve insanlarının sıcakkanlılığı ile Suudi Arabistan ve Ortadoğu ülkeleri için cazibe merkezi olduğunu söyleyen Ebu Farah, Trabzon Sürmene Yeniay’da, Uzungöl, Ayder ve Batum ana yolu üzerinde açılan Haunedy Doğal Yöresel ve Hediyelik Ürünler Alışveriş Merkezini çok beğendiğini, ürünlerin doğal, kaliyeli ve fiyat politikasının da uygun ve tutarlı olduğunu gördüğünü vurguladı. Haunedy’de işyeri sahipleri Ömer Ziya Sarıalioğlu, Ali Rıza Köroğlu ve Haunedy personeli tarafından karşılanan Suudi Arabistanlı Ebu Farah ve danışmanı Muayyet El Kaddur, kendisinin Uzungöl aşığı olduğunu, Suudi Arabistanda ve bölgede Uzungöl aşığı olarak tanındığını ifade etti. Suudi Arabistan vatandaşlarının Türkleri çok sevdiğini, iki ülkenin dost ve kardeş olduğuna vurgu yapan Ebu Farah, ziyarette Suudi Arabistan’dan getirdiği yöresel hediyeleri Haunedy sahiplerine verdi. Suudi Arabistan vatandaşlarının kaliteli ve doğal ürünleri sevdiğini, bunun Doğu Karadeniz için önemli olduğunu vurgulayan Ebu Farah, Haunedy Doğal Yöresel Hediyelik Ürünler Alışveriş Merkezinde satılan ürünlerin doğru tercih olduğunu, özellikler Haunedy Bal Mağazasındaki Mühürlü Anzer Balı, Saf Kestane Balları, prolin değerleri yüksek Yayla Çiçek Balları, Sedir, Çam Balları ile polen, propolis ve arı sütünü detaylı incelediğini ve takdire şayan olduğunu söyledi. Haunedy AVM sahipleri Ali Rıza Köroğlu ve Ömer Ziya Sarıalioğlu da, Şehr-i Anzer Tarımsal Kalkınma Kooperatifi resmi satış yeri olduklarını, satışa sundukları tüm balların tahlilli, Tarım Müdürlüğünden onaylı, prolin değeri yüksek ve doğal bal olduklarını ifade ettiler. Organik ballar ile birlikte, lokum, çay, kahve, baharat, kozmetik, bakır gibi tüm ürünlerde kaliteye ve doğallığa önem verdiklerini ifade eden Haunedy yetkilileri, önceliklerinin yurtiçi ve yurt dışından gelen misafirlerinin memnuniyeti olduğuna vurgu yaptılar.

Suudi Arabistanlı iş insanı Ebu Farah ve danışmanı Muayyet El Kaddur’un Haunedy ziyaretleri hediyeleşme ve hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi.