Trabzoın'da Ortamahalle Müzesi tarihi mahalleye renk kattı

Trabzon Haber Merkezi | Akçaabat’ın tarih turizmine yeni bir soluk kazandıran Akçaabat Belediyesi yaptığı çalışmalar neticesinde tarihi mahalledeki tarihi yapıyı Ortamahalle Müzesi olarak şehre kazandırmıştı.

Restorasyon süreçleri ve envanter temini tamamlanarak ziyarete açılan Ortamahalle Müzesi, yerli ve yabancı turist kafilelerinin ilgisini çekti.  Akçaabat’ın tarihini ve kültürünü yansıtan eserlerin, şehrin ve yapının tarihi süreçlerini anlatan bilgi notlarının ve geçmişte kilise olarak kullanılan tarihi yapının içerisindeki mozaiklerin sergilendiği müze açıldığı günden bugüne üç aylık sürede toplamda 3.614 kişi tarafından ziyaret edildi. Akçaabat’ın turizminde yeni bir soluk ve yeni bir rota olan Ortamahalle Müzesi, hem şehre hem de tarihi Ortamahalle’ye renk kattı; şehrin turizmine canlılık getirdi.

KÜLTÜREL MİRASIMIZLARIMIZI KORUYORUZ

Akçaabat’ın kültürel mirasının korunmasına ve gelecek kuşaklara aktarılmasında büyük önem veren Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, Şehrin kültür turizmine kazandırılan Ortamahalle Müzesi için şunları kaydetti; “ Akçaabat’ımız, geçmiş tarihlerden beri birçok medeniyete ev sahipliği yapmış ve birçok kültürü bünyesinde barındırmıştır. Akçaabat Belediyesi olarak Akçaabat’ın ev sahipliği yaptığı medeniyetlerden kalan tarihi eserleri korumak, iyileştirmek ve geleceğe aktarmak önemli sosyal vazifelerimizdendir. Bu kapsamda Ortamahalle’de bulunan ve St. Michael Kilisesi olarak bilinen tarihi yapıyı aslına uygun şekilde restore edip Müze olarak ilçemize kazandırdık. Restorasyon süreçlerini tamamladığımız müzemizin envanter temini için çalışmalarımızı sonuçlandırdık ve burada sergilenecek olan tarihi eserlerin teminini Akçaabat Belediyesi olarak tamamladık. Görkemli bir programla da müzemizin açılışını gerçekleştirdik. Ortamahalle Müzesi, açıldığı günden bugüne yani üç aylık sürede ortalama 3.614 yerli ve yabancı turist tarafından ziyaret edildi. Herkesi müzemizi ziyarete davet ediyorum. Burada şehrin tarihi süreçlerine ve kültürel yapısına dair eserler göreceksiniz. Bu eserler, Akçaabat’ımızı her yönüyle tanımanızı sağlayacak. Ayrıca Ortamahalle Müzmizin bahçesi kültür ve sanatsal etkinlikler için de kullanılıyor. Ortamahalle Müzemiz 10:00 ile 18:00 saatleri arasında ziyaretçilere açıktır. Ortamahalle Müzemiz yerli ve yabancı turistlerin uğrak noktası haline geldi. Akçaabat için her zaman el ele her zaman daha ileriye... Güzel ilçemiz, gönlümüze taht kuran şehrimiz; Akçaabat’ımız her şeyin en güzelini hak ediyor.