Trabzon Valisi Ustaoğlu’nun Kütüphane Haftası Mesajı

Yaşadığımız çağ bilgi ve ilerleme çağıdır. Kitaplarsa bilime giden en sağlam yoldur. Dünyada tüm gelişmiş ülkeler kitapların vazgeçilmezliğini fark ettikçe kütüphanelerin sayıları da önemi de artmaya başlamıştır. İnsanoğlunun ayırt edilen ilk özelliği olan okumak, onun aynı zamanda gelişimini de olumlu yönde etkilemiş ve aklı ile dünyaya hâkim olmasını sağlamıştır.

​İnsanlık tarihi kadar önemli bir geçmişe sahip olan kütüphaneler, bir toplumun bilgi birikiminin, kültür ve medeniyetinin en önemli hazinesidir. Bireylerin araştırma, tanıma, öğrenme arayışlarında ilk başvurduğu kurumlar olan kütüphaneler, yaşam boyu öğrenme sürecinin ayrılmaz parçasıdırlar.

​Günümüz dünyasında teknolojik gelişmelerin ve araçların artması ile bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olma hastalığından kurtulmanın yolu yine kitaplar ve kütüphanelerden geçmektedir. Araştırma, inceleme ve okuma alışkanlığının en iyi kazanılabileceği yerler olan kütüphanelerle çocuklarımızı ve gençlerimizi daha fazla bir araya getirmeli onları bu değerler içinde büyütmeliyiz.

​Milli, manevi, ahlaki ve kültürel değerleri yüksek, kendine güvenen, analitik düşünebilen genç nesillerin yetişmesi, okumaya, anlamaya ve sentez yapmaya bağlıdır. Bizler bu anlayışla kütüphanelerimize yapılacak her türlü desteği, ülkemizin geleceğine yapılmış katkının bir parçası olarak değerlendirmekteyiz. 

​Bu düşüncelerle eğitim hayatımızın vazgeçilmezi kitaplarla olan dostluğumuzu canlı tutarak çocuklarımıza da bu sevgiyi aşılamanın önemini bir kez daha hatırlatıyor, okuma sevginizin hiç eksilmemesi dileğiyle Kütüphaneler Haftası’nı kutluyor, saygı ve sevgilerimi sunuyorum.