Trabzon'da ana su hattı patladı

Trabzon’un Akçaabat ilçesine bağlı Söğütlü Mahallesi eski Doktor Lojmanları mevkiinde TİSKİ’nin su borusu patladı. Patlama sonucu 4 evi su basarken, 1 araç zarar gördü. Kaldırım taşları yerinden fırladı. Bölgede oluşan hasarın giderilmesi için çalışma başlatıldı.

CAN KAYBININ OLMAMASI BÜYÜK ŞANS

Yaşanan olaya ilişkin açıklama yapan CHP Ortahisar İlçe Başkanı Cüneyt Zorlu, “Geçenlerde Yenimahalle'de meydana gelen patlama için artarak devam edecek açıklamasında bulunmuştum.   2 hafta olmadan bu kez Sögütlü'de doktor evleri sırasında aynı olay yaşandı. Araç ve binada hasar meydana geldi.4 katı su bastı. Can kaybı olmaması  büyük şans.  Evet sahilde basınç fazla ve çelik boru korozyona uğramış dedik. TİSKİ’nin basınç  düşürücü  çalışması  yaparak gerekli hatları kısa vadede rahatlatması ve bunun sonucu suyun çıkmayacağı hatlara yeni çözüm bulması gerekir. Bu kısa vadeli çözüm  yeni ishale ve şebeke bitene kadar acilen yapılmalı.   Eski su  hatlarımız ne yazık ki tamamen bitmiş.” İfadelerini kullandı.

SADECE MEVCUT BELEDİYE YÖNETİMİNİN SUÇU YOK

30-40 sene önce yapılan isale hatlarında gerekli kontrollerin yapılmadığı için patlamaların yaşandığını ifade eden CHP’li Meclis Üyesi Cüneyt Zorlu, “Eski hatlarda çelik boruyu korumamız lazımdı. 30-40 sene önce yapılan hatlar artık dayanmıyor. Halbuki kontrolü yapılsa ve belli birleşenler verilse o hatlar 100 yıl yaşar.  Burada sadece mevcut belediye yönetiminin de suçu yok. Eski belediye başkanları da hatalı. Onlar da kontrolleri zamanında yapmadı. En çok basınç sahilden giden isale hattında var. Sahil hattında basınç maksimum kapasiteye çıkıyor. Ramazanda çok su kullanılmadığından borular içinde basınç daha çok birikiyor. Evde su kullanımı sürekli olsa, borularda su akışı olsa basınç da bu kadar artmaz.” ifadelerini kullandı.