Trabzon’da Tadilat ve Onarım İşlemleri Tamamlanan Faroz Futbol Sahası Törenle Hizmete Açıldı

Trabzon Haber Merkezi | Törene; Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Trabzon Gençlik Spor İl Müdürü Lokman Arıcıoğlu, TTSO Başkanı Erkut Çelebi, Beşikdüzü İlçe Belediye Başkanı, amatör futbol kulüp yetkilileri ve birçok sivil toplum kuruluşu katıldı.

Vali Yıldırım konuşmasında eskiyen spor tesislerinin yenileneceğini ifade ederek, “Spor ve futbol aşığı Trabzon bir spor kentidir. Çoğu insan bizzat spor yapmasa da spora ve futbola gönül vermiştir.

Şehrimizde farklı liglerde oynayan amatör spor kulüplerimiz de var. Bu kulüpler Trabzonspor’a alt yapı temin ediyor. Trabzonspor’un gelişmesinde, süper ligde mücadelesinde amatör futbol kulüplerindeki futbolcularımızın ve bunların yetiştirenlerin büyük emekleri var. Bu emeği ortaya koyan herkese teşekkür ediyorum.

Sporla uğraşmak ciddi bir disiplin ve hayat tarzı olarak benimsenmesi gerektiren bir iştir. Bunları yaptığımız takdirde başarı beraberinde gelir. Bugün burada tüm paydaşlarımız şehrimizde futbolun gelişmesi için ellerinden gelen tüm çabayı sarf ediyorlar. Bu sayede Trabzon daha fazla sporcu yetiştiriyor ve birçok yere göre daha fazla spor alt yapısına sahip hale geliyor” dedi.

Eskiyen spor tesislerinin yenileneceğine vurgu yapan Vali Yıldırım, “ Eskiyen spor tesisleri yenilenecek. Projeler hazırlandı, konunun takipçisi olacağız. Hep birlikte yapmaya gayret ettiğimiz Trabzon’a yeni spor tesisleri kazandırabilmek ve spor tesislerini amatörlere de açmak sureti ile kullanımını yaygınlaştırmaktır.” Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Törendeki konuşmasında Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ise, "Spor şehri olan Trabzon'da yenilenmiş şekliyle hizmete aldığımız Faroz sahamızın açılışındayız. Bu şehir bir spor şehri. Trabzon, Türk futboluna önemli hizmetler eden, altyapısı olan bir şehirdir" dedi.

Konuşmaların ardından Vali Yıldırım, günün anlam ve önemine binaen Trabzon’un Efsaneleri Futbol Takımı dostluk maçının başlama vuruşunu yaptı.