Trabzonspor-Fenerbahçe maç sonucu: 2-0

Süper Lig'in 15. haftasında Trabzonspor, sahasıda Fenerbahçe'yi ağırladı. Akyazı'da oynanan derbiyi Halil Umut Meler yönetti.

Zorlu maçta kazanan taraf 2-0'lık skorla bordo mavililer oldu. Fırtına'ya galibiyeti getiren golleri 61. dakikada Maxi Gomez ve 90+11'de Trezeguet kaydetti.

Bu sonuçla Trabzonspor ligde 26 puanla 4. sıraya yükseldi. Fenerbahçe ise 29 puanla ilk sırada yer aldı. Trabzonspor, 16. haftada Karagümrük deplasmanına konuk olacak. Fenerbahçe ise evinde Hatayspor'u ağırlayacak.

Akyazı'dan çıkış yok...

Trabzonspor’un oynadığı kritik Fenerbahçe maçında en büyük kozu taraftarı oldu. Akyazı Stadı uzun bir aradan sonra tıklım tıklım doldu. En ucuzu 300, en pahalısı 1900 TL olan derbi biletlerine taraftarlar büyük ilgi gösterirken, kalan son koltuklar da sabah saatlerinde tükendi. Fırtına, ezeli rakibini devirip hem zirveyle puan farkını 3’e indirdi hem de müthiş serisini devam ettirdi. Öyle ki Bordo Mavililer, tam 655 gündür taraftarı önünde ligde kaybetmiyor.

En son 8 Mart 2021’de Alanyaspor’a Akyazı’da yenilen Karadeniz ekibi, sonrasında çıktığı 32 karşılaşmada hiçbir rakibine boyun eğmedi. Bu süreçte 20 galibiyet alınırken, 12 maç beraberlikle sona erdi.

5. galibiyetini aldı

Fırtına, Akyazı’da oynadığı Fenerbahçe maçlarında da büyük üstünlüğe sahip. Sarı Lacivertliler’i 7. kez yeni stadında konuk eden Trabzonspor, 5. galibiyetini aldı. 1 kez yenilen Bordo Mavililer, 1 karşılaşmadan da beraberlikle ayrıldı. 

Büyük maçlarda Avcı farkı 

Bordo-Mavililer, Abdullah Avcı yönetiminde çıktığı 13 derbide 2 kez yenildi. Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş ’a rakip olduğu karşılaşmalarda 5 galibiyet alan Fırtına, 6 maçtan beraberlikle ayrıldı. Trabzonspor, 3 büyük rakibine karşı son mağlubiyetini 2020-2021 sezonunda Fenerbahçe’ye karşı 1-0’lık skorla yaşamıştı. Bu sezon Galatasaray ve Beşiktaş derbilerinde birer puanla yetinen Fırtına, Fenerbahçe galibiyetiyle moral depoladı.