Trabzonspor KAP'a bildirdi: 1 yıllık kiralık

Trabzonspor, Paul Onuachu'nun sezon sonuna kadar Southampton'dan kiralandığını duyurdu.

Bordo mavili kulüpten KAP'a yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

1.5 MİLYON EURO KİRALAMA BEDELİ

Profesyonel futbolcu Ebere Paul Onuachu'nun, 2023-2024 Futbol sezonu sonuna kadar geçici transferi konusunda, Southampton FC ile anlaşma sağlanmıştır. Anlaşmaya göre; Southampton FC'ye geçici Transfer bedeli olarak 1.500.000.-EUR 2 (İki) taksit halinde ödenecektir.

OYUNCUNUN MAAŞI

Profesyonel futbolcu Ebere Paul Onuachu ile 1 (Bir) yıllık anlaşma sağlanmıştır. Yapılan anlaşmaya göre futbolcuya; 2023-2024 futbol sezonu için 1.742.500.-Eur garanti ücret ödenecektir.

Menajerlik hizmet bedeli olarak, futbolcuya ödenecek brüt ücret tutarının %4'ü oranında ödeme yapılacaktır.

İNGİLİZLERİN AÇIKLAMASI! 

Southampton Futbol Kulübü, forvet Paul Onuachu'nun uluslararası izne tabi olarak Türk takımı Trabzonspor'a sezonluk kiralık transferini tamamladığını doğruladı.

29 yaşındaki oyuncu, Ocak ayında KRC Genk'ten geldikten sonra Saints formasıyla 12 kez forma giydi, ancak 2023/24 sezonunda Russell Martin'in yerine sadece bir yedek oyuncu olarak yer aldı.

Kulüp Paul'e sezonun geri kalanında iyi şanslar diliyor.

18 milyon Euro ödendi

Bordo-Mavililer, bu doğrultuda transfer listesine daha önce de adaylar arasında yer alan Paul Onuachu’yu eklemişti. Karadeniz devi, İngiltere Championship ekibi Southampton ile temaslarını hızlandırırken, Ada temsilcisi bonservisine 18 milyon Euro ödediği yıldız golcüyü kolay kolay bırakmak istemiyordu. Fakat yoğun ısrarlar sonrasında Karadeniz ekibi, 29 yaşındaki forvetin kiralanması için İngilizler'i ikna dün etti.