Trabzonspor yönetiminde büyük kriz!

Trabzonspor'da gerçekleşen olağan kongreye Ertuğrul Doğan'ın katılmaması camiada tekrar soru işaretleri yarattı.
Geçen hafta Trabzonspor'da gerçekleşen 78. Olağan Genel Kurulda Ahmet Ağaoğlu'na bir çok muhalif ses yükselmiş ve kongre sonrası basında flaş iddialar yer almıştı. Borçlardan gelir kaybına her şeyin dile getirildiği kurulda As Başkan Ertuğrul Doğan'ın olmaması dikkat çekti. Her ne kadar Doğan'ın hastalığından dolayı kurula katılmadığı söylense de ortada flaş iddialar dolanıyor.

Ertuğrul Doğan ile kriz iddiası yeni değil

Trabzonspor yönetimi Teknik Direktörü Abdullah Avcı ile sözleşme imzalamıştı. Bordo-mavili ekip ile 3 yıl daha sözleşme imzalayan Avcı’nın sözleşmesi 31 Mayıs 2025’te sona eriyor. Avcı’nın sözleşme detaylarını Miraç Özağcı Direk Atış programında aktardı. Sözleşmemin perde arkasında yaşanan ilginç olayıda aktaran Özağcı, Ahmet Ağaoğlu'nun bu haberi sonradan öğrendiğini dile getirdi. Ardından Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu ve Asbaşkan Ertuğrul Doğan arasındaki yaşanan gerilimi anlattı.

Ahmet Ağaoğlu ile bağları kopardı

Trabzonspor'da daha önce de gündeme gelen başkan asbaşkan gerginliği Olağan genel kurul ile tekrar gün yüzüne çıktı. Daha önce de Abdullah Avcı'nın sözleşmesinden transferlere kadar bir çok konuda fikir ayrılıkları olan Ahmet Ağaoğlu ve Ertuğrul Doğan'ın arası bu sefer borçlar yüzünden mi gerildi. Genel Kurulda Ahmet Aağoğlu'na borçlar üzerinden yapılan eleştirilere başkan Ağaoğlu şöyle cevap vermişti;

“İlk ihalesi 500 milyon dolardı. Bugün ise 115 milyon dolar. Buna rağmen borcu 2 Milyar 383 Milyon TL’lerde tutabildik. Diğer kulüplerin borçlarına baktığımız zaman Trabzonspor’un borcu 5’te 1 oranında” dedi.

Ahmet Ağaoğlu kupa sayılarından bahsetti

Ahmet Ağaoğlu, 4 yıllık görev sürelerinde en fazla puan toplayan takım olduklarını bildirdi. Trabzonspor Başkanı, “146 lig maçında 78 galibiyet, 46 beraberlik ve 22 mağlubiyet aldık, 280 puan topladık. Rakiplerimiz Beşiktaş 270, Galatasaray 261 ve Fenerbahçe 254 puan topladı. Bu sürede Süper Lig şampiyonluğu, 2 Süper Kupa ve 1 Türkiye Kupası elde ettik” diye konuştu.

İhtiyaçlara göre transfer yapabileceklerini de dile getiren Ağaoğlu, “Ocak ayı itibarıyla A takım maaş bütçesini 40 milyon eurodan, 31 milyon euroya çekmeyi hedefliyoruz” dedi.

KAYNAK: 61MEDYA