Trabzonspor'da Ahmet Ağaoğlu'ndan adaylık kararı

Spor Toto Süper Lig'de bu sezon istediği sonuçları alamayan Trabzonspor'da, başkan Ahmet Ağaoğlu ve teknik direktör Abdullah Avcı istifa kararı almıştı.

Bordo-mavililerde olağanüstü seçimde başkanlığa tekrar aday olup olmayacağı merak edilen Ahmet Ağaoğlu'dan konuyla ilgili açıklama geldi.

Açıklamalarında bordo-mavili camiaya seslenen Ağaoğlu, "Yapmış olduğunuz çağrılara ve vermiş olduğunuz desteğe bir kez daha çok teşekkür ediyorum ancak üzülerek ifade etmek isterim ki gerçekleşecek olan olağanüstü genel kurulda yeniden aday olmam mümkün değil." dedi.

"Değerli Trabzonsporlular, geçtiğimiz günlerde Trabzonspor yönetim kurulunun olağanüstü seçim kararı aldığını ve bu karardan sonra başkanlık görevinden ayrıldığımı kamuoyuyla paylaşmıştım." diyen Ağaoğlu, "Görevime devam etme noktasında gerek telefonla arayarak, gerekse de sosyal medyadan destek veren herkese şükranlarımı sunuyorum. Görev yaptığım beş sene boyunca büyük başarıların altına hep birlikte imza attık. Kazanmış olduğumuz dört kupada da her zaman söylediğim gibi, en büyük pay sahibi sizlersiniz. Camiamıza yaşatmış olduğunuz bu büyük mutluluk için bir kez daha siz büyük Trabzonspor taraftarlarına şükranlarımı arz ediyorum." ifadelerine yer verdi.

"ADAY OLMAM MÜMKÜN DEĞİL"

Taraftarlara, yeniden aday olması için yaptıkları çağrıya teşekkür eden Ağaoğlu, "Vermiş olduğunuz desteğe bir kez daha çok teşekkür ediyorum ancak üzülerek ifade etmek isterim ki gerçekleşecek olan olağanüstü genel kurulda yeniden aday olmam mümkün değil. Bu kararımı anlayışla karşılayacağınız düşüncesiyle hepinize bir kez daha yürekten teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum. Görev sürem boyunca vermiş olduğunuz desteği ömrümün sonuna kadar unutmayacağım, Allah hepinizden razı olsun, hakkınızı helal edin." değerlendirmesinde bulundu.

İBRAHİM HACIOSMANOĞLU AHMET AĞAOĞLU İÇİN NE DEMİŞTİ?

Kongre sürecine giren Trabzonspor'da eski başkanlardan İbrahim Hacıosmanoğlu, gündeme dair açıklamalarda bulundu. FANATİK'e konuşan Hacıosmanoğlu, "Maalesef başarıyı da başarısızlığı da paylaşmıyoruz. Tarihi bir şampiyonluk yaşadık ancak sonrasında doğru adımlar atılmadı. Yine de bu yönetime destek verilmeliydi artık olan oldu. Şimdi ne yapılabilir ona bakmalıyız. Ertuğrul Doğan adaylığını açıkladı, genç ve istekli bir kardeşimiz. Maddi anlamda da kulübe son 5 yılda büyük destekler sağladı. Başaracağına dair inancı var ki aday oldu, o zaman biz de desteklemeliyiz" dedi ve ekledi:

'İsim yapmak için öne çıkmasınlar'

"Trabzonspor'u doğru temsil edecek, maddi ve manevi katkı sağlayacak isimlerden bir yönetim oluşmalı ve tek liste ile seçime girmeliyiz diye düşünüyorum. İsim yapmak için kimse öne çıkmamalı, bu kardeşimiz 5 yıldır işin içinde ve sorunları iyi biliyor. Trabzonspor'un zaman kaybedecek durumu yok."

Eski Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, FANATİKe konuştu

'Ağaoğlu'na destek verenler kaybolur'

"Ahmet Ağaoğlu şampiyon başkandır, kendisine çok teşekkür ediyoruz. Ben aday olacağını düşünmüyorum. Baskı yapan bir kesim var. Ancak o kesim, destek sözü verip sonra ortadan kaybolur. Bu yıllardır böyle. Trabzonspor'un kamburu onlar. Başkan istifa etti ve bir anlamda adaylığı düşünmediğini gösterdi. Kongreye kadar götürseydi, aday olabilir derdim. Ancak istifa etmek 'ben bu defteri kapattım' demek.